Premierul Mihai Tudose a declarat marti, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca "sunt bani" in toate ministerele pentru plata salariilor si a afirmat ca demisia lui Adrian Tutuianu a intervenit deoarece "nu ne jucam cu asa ceva".

"Sunt bani in toate ministerele, vom avea rectificare pozitiva in aceasta saptamana", a sustinut primul ministru.

Mihai Tudose a afirmat ca Tutuianu "trebuia sa explice imediat ca nu e adevarat" si sa "ia niste masuri", dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca sunt probleme cu plata unor drepturi salariale.

"Aflu acum ca mai e un alt om foarte destept care spune ca s-ar putea nici la Ministerul de Interne" sa nu existe suficienti bani pentru salarii. "Atrag atentia sa nu se joace cu asa ceva", a spus Tudose.

Intrebat ce se intampla cu vizita programata a fostului ministru Adrian Tutuianu la Washington, primul ministru a precizat ca "nu e o vizita pe persoana fizica, e o vizita a ministrului Apararii. Cine va fi ministru atunci se va duce in America".

Pentru numirea viitorului ministru va avea loc o consultare "in partid", "cat de curand, saptamana asta, saptamana viitoare", a continuat Mihai Tudose, respingand ideea unei "crize" politice sau guvernamentale.

Intrebat de moderatoare de ce a trebuit sa plateasca Adrian Tutuianu cu functia pentru o "greseala" din cadrul Ministerului Apararii, Tudose a raspuns: "Pentru ca e la el in curte. Stia ca e curtea mare si cand a acceptat pozitia".