Ministerul Finantelor sustine printr-un comunicat transmis presei ca nu sunt probleme la plata salariilor in cadrul Ministerului Apararii Nationale. "In urma informatiilor aparute in mass-media va comunicam ca nu sunt dificultati in ceea ce priveste plata drepturilor salariale ale angajatilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Totodata, precizam ca nu exista astfel de probleme la niciun alt minister".

Reamintim ca Ministerul Apararii Nationale a anuntat marti ca va plati esalonat veniturile angajatilor sai pentru ca nu a fost facuta rectificarea bugetara. Intr-un comunicat de presa, Ministerul anunta ca salariile/soldele angajatilor vor fi platite pe 15 septembrie, iar norma de hrana si chiriile vor fi platite "in jurul datei de 25 sptembrie", dupa rectificarea bugetara.

Ulterior, Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, si ministrul Finantelor, Ionut Misa, s-au intalnit cu premierul Tudose. Imediat dupa aceasta discutie, Adrian Tutuianu a anuntat la Antena 3 ca "i-am lasat pe masa premierului demisia din functia de ministru al Apararii" dupa scandalul cu salariile amanate ale militarilor. Tutuianu a tinut sa precizeze ca "nu exista probleme de natura financiara" pentru plata salariilor, ci sunt "doar chestiuni de natura tehnica".

Ministrul Adrian Tutuianu a mai afirmat ca in intalnirea avut cu premierul Mihai Tudose si ministrul Finantelor, i-a precizat prim-ministrului care sunt "chestiunile tehnice" care au dus la aceasta situatie si ca Tudose i-a reprosat in schimb "lipsa de comunicare si cu dansul, dar si cu presa".