Adrian Tutuianu a anuntat marti la Antena 3 ca "i-am lasat pe masa premierului demisia din functia de ministru al Apararii", dupa scandalul cu salariile amanate ale militarilor. Tutuianu a tinut sa precizeze ca "nu exista probleme de natura financiara" pentru plata salariilor, ci sunt "doar chestiuni de natura tehnica".

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

UPDATE Premierul Tudose a acceptat demisia lui Adrian Tutuianu din functia de ministru al Apararii si o va trimite azi la Cotroceni, potrivit biroului de presa al Guvernului. Reamintim ca Tutuianu si-a depus demisia dupa ce ministerul anuntase ca nu mai are bani pentru plata integrala a veniturilor militarilor fara o rectificare bugetara.

Ministrul Adrian Tutuianu a relatat intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca in intalnirea avuta cu putin timp in urma la Guvern cu premierul Mihai Tudose si ministrul Finantelor, i-a precizat prim-ministrului care sunt "chestiunile tehnice" care au dus la aceasta situatie si ca Tudose i-a reprosat in schimb "lipsa de comunicare si cu dansul, dar si cu presa".

"I-am spus ca, daca el considera asta o solutie, demisia mea este pe masa sa. Am lasat o demisie, urmeaza ca prim-ministrul sa o aprecieze", a anuntat Tutuianu.

Ministrul Apararii a explicat ca existau discutii in sistem ca nu ar fi bani pentru salarii, din cauza unor erori de comunicare ce ar apartine unor directii din subordine, si ca isi "reproseaza ca nu a gestionat cum trebuie comunicarea pentru a linisti oamenii".

"Avem resurse financiare suficiente, vreau sa fie clar (...) nu exista niciun fel de intarziere. La data de 15 septembrie platim drepturile salariale aferente lunii august, ele sunt in termen", a insistat el.

"Eu am recunoscut in fata premierului ca am gresit fata de domnia sa, ca nu am comunicat in timp util, i-am spus ca daca aceasta este o solutie care repara lucrurile, eu mi-o asum, pentru ca sunt om serios (...) Am facut eforturi extraordinare in aceasata perioada, dar nu e totdeauna suficient", a mai spus Tutuianu.

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Mihai Tudose imediat dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca va plati esalonat veniturile militarilor, potrivit unor surse politice.

La cateva ore dupa anuntul oficial al Ministerului Apararii, ministrul Adrian Tutuianu (PSD) si-a depus demisia la cabinetul premierului.

Anuntul fara precedent al Ministerului Apararii a luat prin surprindere intreaga scena politica. Tutuianu a declarat ulterior ca ministerul are bani pentru salarii.

Premierul Mihai Tudose a declarat marti, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca "sunt bani" in toate ministerele pentru plata salariilor si a afirmat ca demisia lui Adrian Tutuianu a intervenit deoarece "nu ne jucam cu asa ceva".

"Sunt bani in toate ministerele, vom avea rectificare pozitiva in aceasta saptamana", a sustinut primul ministru.

Mihai Tudose a afirmat ca Tutuianu "trebuia sa explice imediat ca nu e adevarat" si sa "ia niste masuri", dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca sunt probleme cu plata unor drepturi salariale.

"Aflu acum ca mai e un alt om foarte destept care spune ca s-ar putea nici la Ministerul de Interne" sa nu existe suficienti bani pentru salarii. "Atrag atentia sa nu se joace cu asa ceva", a spus Tudose.

Intrebat ce se intampla cu vizita programata a fostului ministru Adrian Tutuianu la Washington, primul ministru a precizat ca "nu e o vizita pe persoana fizica, e o vizita a ministrului Apararii. Cine va fi ministru atunci se va duce in America".

Pentru numirea viitorului ministru va avea loc o consultare "in partid", "cat de curand, saptamana asta, saptamana viitoare", a continuat Mihai Tudose, respingand ideea unei "crize" politice sau guvernamentale.

Intrebat de moderatoare de ce a trebuit sa plateasca Adrian Tutuianu cu functia pentru o "greseala" din cadrul Ministerului Apararii, Tudose a raspuns: "Pentru ca e la el in curte. Stia ca e curtea mare si cand a acceptat pozitia".