Metrorex deschide marti, 5 septembrie 2017, accesul calatorilor in statiile Tineretului si Aparatorii Patriei, cu o zi mai devreme fata de data anuntata, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Sistem de taxare la MetrouFoto: Metrorex

''La solicitarea Metrorex, constructorul a crescut mobilizarea pe santier si lucreaza intens pentru reducerea timpilor de executie la lucrarile de modernizare a instalatiilor de control-acces, in conditii de siguranta si in cel mai scurt timp posibil. Reamintim publicului calator ca proiectul de modernizare a instalatiilor de control-acces se afla in plin proces de implementare si ca orice nereguli sesizate sunt transmise constructorului pentru a fi remediate'', se arata in document.

Conform sursei citate, la finalul implementarii tuturor lucrarilor, calatorii vor putea beneficia de ''sisteme moderne pentru asigurarea unui transport sigur si confortabil''.

Pe 31 august, Metrorex a anuntat ca inchide, in perioada 2-5 septembrie 2017, statiile Aparatorii Patriei si Tineretului, pentru modernizarea instalatiilor de acces si control, fiind introduse doua linii-naveta de autobuz care sa preia calatorii, scrie Agerpres.

Astfel, pentru preluarea fluxurilor de calatori din zona statiei de metrou Aparatorii Patriei, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a infiintat linia-naveta 632, care va functioneaza intre terminalele Romprim si Piata Sudului.

Totodata, pentru preluarea fluxurilor de calatori din zona statiei de metrou Tineretului, RATB a infiintat linia-naveta 613, care functioneaza intre terminalele Turnu Magurele si Piata Sf. Vineri.