Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca cel putin 10% dintre functiile de conducere vor disparea in maxim 30 de zile, pentru ca sunt prea multe functii de conducere in raport cu numarul elevilor aflat in scadere. Totodata, acesta a explicat numirea prin delegatie la sefia Inspectoratul Judetean Buzau a unei profesoare care a picat de trei ori examenul pentru post prin faptul ca "toate numirile sunt pe perioada determinata" si ca nu numeste el inspectorii. De asemenea, cu privire la faptul ca inspectorul scolar al Ialomitei a fost demis din motive care viza inspectorul sef al judetului Arad, acesta a argumentat ca a fost o "eroare materiala".

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

Ministrul Educatiei a spus despre situatia in care la Inspectoratul scolar general din Ialomita, unde sefa institutiei, Luminita Barcari, a fost anuntata de demitere invocandu-se un motiv ce il vizeaza pe inspectorul sef scolar din judetul Arad ca a fost "o eroare materiala".

"Eroarea respectiva a fost o eroare materiala si din respect pentru opinia publica doamna inspector era bine sa spuna ca in 23 august s-a facut notificarea catre inspectorat si s-a spus ca este o eroare materiala. Au fost doua erori materiale, din lipsa de atentie a celor care au tehnoredactat documentul respectiv si intr-adevar sunt 28 de puncte pe care trebuie sa le respecte fiecare inspector, unii nu au respectat doua, altii trei", a spus ministrul Pop, subliniind ca inspectorii nu au fost demisi, ci "le-a incetat contractul de mandat pentru ca nu l-au respectat".

Pop a dat asigurari ca in maxim 30 de zile minim 10% din functiile de conducere vor disparea, "pentru ca avem nevoie de profesori in sistem, nu functii de conducere".

"Minim 10% din functii vor disparea in maxim 30 de zile, pentru ca asa mi se pare normal, in conditiile in care numarul de elevi scade. Ne vom concentra pe act de predare, alaturi de mijloacle electronice pe care le vom folosi cu siguranta", a spus ministrul Educatiei.

Intrebat daca considera profesionista numirea prin delegatie la sefia Inspectoratului Judetean Buzau a profesoarei Geta Burducea, care a picat de trei ori concursul de inspector sef,acesta a spus ca numirea este pe perioada determinata si nu numeste el oamenii pe functii.

"Toate numirile sunt pe perioada determinata, pana la organizarea concursului, inclusiv la cei 13 si inclusiv la cei care urmeaza sa fie evaluati. Sper ca in aceasta toamna sa avem organizarea concursului pentru toate aceste posturi vacante. Nu vreau sa intru in detalii legate de un concurs care din punctul meu de vedere a fost organizat pe o metodologie pe care Ministerul Educatiei nu s-a aplecat foarte mult. A fost o comisie care a selectat CV-urile, nu stiu cine a fost nominalizat", a spus Pop.