Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Buzau, ramas fara sef dupa demiterea de catre ministrul Liviu Pop a inspectorului general Florina Stoian, este condus, incepand de luni, de Geta Burducea, care a mai ocupat functia de inspector sef, insa cu delegatie, picand de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului, relateaza News.ro.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

Geta Burducea a declarat, pentru News.ro, ca incepand de luni a preluat cu delegatie functia de sef al institutiei, urmand sa ajunga si ordinul de numire.

Ea a convocat in sedinta toti inspectorii scolari pentru a le trasa noi directive si a-i informa cu privire la schimbarile de la varful institutiei. Din noua postura de sef al ISJ Buzau, care nu ii este deloc straina avand in vedere ca a mai ocupat acest post in trecut, Geta Burducea a transmis ca inceperea anului scolar in bune conditii este prioritatea momentului.

"Ordinul este semnat, am vorbit personal cu domnul ministru, urmeaza sa ajunga in original prin posta. E o noua provocare. Nu stiu ce va fi pe viitor, dat fiind ca doamna Florina Stoian, fost inspector general al ISJ Buzau, a contestat ordinul de ministru in justitie. E prematur sa va spun ce se va intampla, daca ma voi inscrie sau nu la un viitor concurs. Important e acum ca, impreuna cu echipa de la varful ISJ Buzau, sa asiguram inceperea anului scolar in bune conditii", a declarat Burducea.

Geta Burducea a fost inspector scolar pentru invatamantul primar in perioada 2006-2010, apoi inspector general adjunct in perioada 2012- 2014, cand a fost numita, cu delegatie, inspector scolar general.

Atunci cand a vrut sa preia sefia institutiei cu acte in regula, Burducea a picat concursul organizat de minister, astfel ca a fost inlocuita si a revenit la activitatea de profesor.

De trei ori, Burducea a picat concursul organizat de ministerul de resort.

"Sunt convinsa ca sunt si persoane incantate ca vin si persoane care contesta, nu-i pot multumi pe toti. In legatura cu participarea la concursuri au fost mai multi care au picat, nu neaparat un concurs te face un manager mai bun", a mai declarat Geta Burducea.

In 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax dupa incheierea programului, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, intrucat la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management.

Inspectorii generali scolari care au fost anuntati ca isi pierd functiile sunt din judetele: Arad, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Ilfov, Ialomita, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Tulcea, Vrancea si Sibiu.

Unii dintre ei au anuntat ministerul ca vor contesta in instanta deciziile de revocare din functie.