Inspectia Judiciara va incepe luni controlul la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. "Controlul de fond la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se va desfasura in perioada 4 - 29 septembrie. Verificarile aferente controlului privesc activitatea desfasurata in anul 2016 si semestrul I al anului 2017", a declarat saptamana trecuta purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru, potrivit Agerpres.

Augustin Lazar si Tudorel ToaderFoto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

Echipa de control este formata din opt inspectori judiciari.

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare a semnat, la inceputul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala.

Inspectorul sef a stabilit, printre altele, obiectivele controalelor si componenta echipelor de inspectori judiciari.

Cele doua controale au fost incluse in calendarul de activitati aferent anului in curs ca urmare a propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Concluziile rapoartelor de control vor fi inaintate Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe 19 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis la Inspectia Judiciara o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA si Parchetul General. Cererea era motivata de faptul ca la cele doua institutii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Inspectia Judiciara a finalizat pe 25 august controlul la Directia Nationala Anticoruptie, inspectorii avand termen pana pe 6 octombrie sa inainteze raportul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea institutiei a inceput pe 17 iulie.