Bucurestenii au iesit din nou in strada, duminica seara, pentru a protesta impotriva propunerilor Guvernului de modificare a legilor justitiei, cele referitoare la Pilonul II de pensii, precum si cea de retragere a dosarului Rosia Montana de la UNESCO. Manifestantii au inceput sa se adune in Piata Victoriei la ora 20.00, iar timp circa o ora si jumatate in jur de 1.000 persoane au protestat in fata Guvernului. Numarul maxim de manifestanti in Piata, aproximativ 800, au fost atins la ora 21.00, cand acestia au aprins luminile telefoanelor si au intonat imnul. Ei au fost nevoiti apoi sa se disperseze rapid, dupa ce o ploaie puternica s-a pornit peste Capitala.

Protest Piata Victoriei 3 septembrieFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

"Justitie, nu Coruptie!", "PSD, ciuma rosie", "Pilonul II nu e pentru voi!", "Hotii", "S-a dat spaga barosana pentru Rosia Montana" - au scandat protestatarii, care au cerut demisiile lui Liviu Dragnea si a lui Mihai Tudose.

Este a doua duminica la rand si a treia seara de proteste in Piata Victoriei desfasurate in ultima saptamana.

Desfasurarea LIVE TEXT a protestului:

21.27: Protestul s-a stins

21.18:Lumea incepe sa paraseasca Piata, a inceput sa ploua

21.04: La 21.00, manifestantii au aprins lanternele telefoanelor si au intonat imnul. Apoi, lumea a inceput sa scandeze neincetat "Demisia"

21.00:Circa 800 de persoane protesteaza in fata Guvernului

20.50: Sunt peste 500 de manifestanti in Piata Victoriei. Se mai striga: "S-a dat spaga barosana pentru Rosia Montana", "Nu vrem sa fim o natie de hoti", "CCR, sluga PSD"

20.27: Se scandeaza: "Pilonul II nu e pentru voi!"

20.23: Jandarmii au inceput sa intareasca zona din mijlocul pietei. Lumea continua sa vina

20.17: Aproape 300 de persoane protesteaza la aceasta ora in Piata Victoriei, potrivit numaratorii reporterului HotNews.ro de la fata locului.

Multe dintre masinile care trec prin piata claxoneaza in semn de sustinere, in timp ce lumea scandeaza "Hotii" si "PSD, ciuma rosie".

In multime sunt si multi copii cu parintii, iar mai multi protestatari au venit cu bicicletele sau trotinetele.

20.05: In fata Guvernului s-au adunat la aceasta ora circa 150 de persoane.

Manifestantii poarta pancarte variate, cu mesaje impotriva modificarii legilor justitiei, mesaje de demisie impotriva lui Dragnea si Tudose. Printre mesajele diverse sunt si pro Rosia Montana.

Se scandeaza "Hotii!", "Demisia!", "Justitie, nu Coruptie!"

Unii au goarne, in alt colt altii bat la tobe.

Un nou protest impotriva propunerilor de modificare a legilor justitiei, a schimbarilor in legatura cu Pilonul II de pensii si a propunerii de retragere a dosarului Rosia Montana de la UNESCO, are loc duminica seara, incepand cu ora 20.00, in Piata Victoriei din Capitala.

Protestul - intitulat "Justitie curata, nu politizata. Pilonul 2 este pentru noi" - a fost initiat pe Facebook de grupurile civice Coruptia ucide, Insistam si Spune NU Coruptilor.

Duminica trecuta, peste 3.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei impotriva modificarilor propuse de Guvern in legatura cu legile justitiei si Pilonul II de pensii.

Ce spun initiatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului:

Gata! Problemele sunt prea multe, sfidarea e prea mare.

Ne pasa de justitie, de pensii, de Rosia Montana, de paduri, de drepturile noastre legitime iar in acest moment toate sunt amenintate de Tudose si ai lui.

Nu, nu sunt mai multe probleme, de fapt problema este una singura: Guvernul Tudose.

Asta ne-ati confirmat si voi in chestionarul de ieri: nu trebuie sa ne fragmentam eforturile ci sa identificam corect vinovatul pentru toate.

DEMISIA, TUDOSE!

Semnati si voi petitia: http://go.de-clic.ro/TUDOSE-DEMISIA

Diseara, o spunem cu voce tare https://www.facebook.com/events/689970724545359/

Duminica, ne facem intelesi.

Acesta este un eveniment facut in urma declaratiilor repetate si propunerilor privind modificarea Legii Justitiei, precum si desfintarea pilonului 2 de pensii si propunerea pentru scoaterea Rosiei Montane din patrimoniul UNESCO.

Aceste propuneri urmeaza sa se transforme in legi daca noi nu ne opunem vehement, in strada.

1. Propunerile prezentate de ministrul Justitiei Tudorel Toader, se constituie intr-un atac asupra statului de drept, independentei si bunei functionari a Justitiei, precum si impotriva luptei anticoruptie.

De la anul am putea vedea la DNA, DIICOT si la Procuratura Generala sefi numiti doar de PSD.

Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne intorc, daca ii lasam, in epoca in care Justitie era de forma, iar randamentul lor in lupta cu coruptia, egal cu zero.

Vezi filmul "De ce Eu?" pentru a afla cum functiona justitia in anii 2000, pe vremea guvernului PSD condus de Adrian Nastase

Link Film Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=PlzMizZb1oo

http://www.rfi.ro/justitie-97265-laura-stefan-expert-forum-inspectia-judiciara-va-deveni-o-institutie-controlata

Societatea civila nu va tolera niciodata un atac la independenta Justitiei.

Nu suntem Rusia si nu vom lasa o mana de hoti sa isi faca de cap cu Romania!

2. Premierul Romaniei a MINTIT cand a spus ca "randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decat randamentul obtinut la pilonul II"

Este inimaginabila folosirea cuvantului "randament" in relatie cu un sistem care nu investeste nimic din sumele alocate (Pilonul I) (astfel incat sa se poata discuta despre un randament al investitiei, precum Pilonul 2).

http://www.ziare.com/pensii/pensie-privata/pislaru-le-da-cifrele-lui-dragnea-si-tudose-pilonul-ii-de-pensii-din-romania-are-cel-mai-bun-randament-din-europa-1478641

Vrem demisia premierului Mihai Tudose.

Nu toleram sa avem in fruntea guvernului o persoana ce minte voit populatia.

Invitati-va prietenii si haideti duminica sa aratam inca o data, ca nu permitem unui grup de interese sa confiste tara, pentru propriile lor interese.

------- VIDEO -------

Rezumat Video explicativ asupra modificarilor propuse de MJ si Premier.

http://bit.ly/2wOW4ev

Grupul Coruptia ucide a fost infiintat dupa incendiul din clubul Colectiv, soldat cu 65 de persoane decedate, in semn de protest fata de coruptia si incompetenta ce domnesc in structurile statului.