Competitia Mondiala de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge - WRC) de la Targu Mures a fost intrerupta, duminica dupa-amiaza, timp de aproximativ o ora, de o furtuna violenta care s-a abatut asupra municipiului Targu Mures, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), capitan Catalin Chirca, in competitie mai trebuie sa intre inca trei sau patru echipe pe partea de descarcerare, iar punerea in practica a scenariilor si executarea probelor vor fi posibile imediat ce vremea o va permite.

La Competitia Mondiala de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizata in premiera in Romania, participa 34 de echipaje de descarcerare si 32 de echipaje de prim ajutor din 16 tari, plus doua tari cu observatori.

La startul competitiei, care a debutat in data de 30 august si se va incheia duminica seara, s-au aliniat echipaje din Australia, Africa de Sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elvetia, Franta, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Portugalia, Romania, Spania si Statele Unite ale Americii.

Din partea Romaniei, participa echipaje ale Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din judetele Alba, Calarasi, Dambovita, Dolj, Iasi, Mures, Maramures si Valcea.

Presedintele World Rescue Organisation (WRO), Dan Zinge, a declarat ca cea de-a 18-a editie a competitiei este cea mai mare de pana acum, dat fiind numarul participantilor.