Un numar de 60 de romani sunt banuiti de comiterea unor infractiuni in statiuni din Bulgaria, fara consecinte deosebite, iar alti 218 turisti romani au fost implicati in evenimente in calitate de victime ale unor furturi de autoturisme, tamponari auto, furturi sau distrugeri, informeaza IGPR, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, politistii romani au terminat cu succes misiunea desfasurata in patru statiuni turistice din Bulgaria. Timp de doua luni, acestia au acordat sprijin si au consiliat peste 4.200 de romani care au ales sa-si petreaca vacanta pe litoralul Bulgariei.

La data de 31 august, a doua serie de sapte politisti romani si-a incheiat misiunea desfasurata in tara vecina, unde s-a actionat alaturi de politistii bulgari, in statiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic si Nessebar.

Misiunile in aceste statiuni s-au desfasurat in doua serii, prima de opt politisti, a doua de sapte, in perioada 30 iunie - 31 iulie, respectiv 1 - 31 august, in fiecare dintre cele patru statiuni actionand cate doi politisti romani.

"In cadrul misiunilor, politistii romani au consiliat peste 4.200 de turisti romani, in special cu privire la indicarea anumitor destinatii si furnizarea unor informatii de ordin legislativ din Bulgaria. De asemenea, politistii romani au participat, alaturi de colegii bulgari, la 385 de interventii la diferite evenimente, cele mai multe vizand aplanarea unor stari conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal si solutionarea unor neintelegeri legate de asigurarea conditiilor de cazare. De asemenea, 278 de turisti romani au fost implicati in evenimente pe raza statiunilor respective, dintre care 218 in calitate de victima ale unor evenimente neplacute, furturi de autoturisme, tamponari auto, furturi sau distrugeri si 60 ca banuiti de comiterea unor infractiuni, fara producerea unor consecinte deosebite", se arata in comunicat.

Politistii romani selectionati pentru a desfasura activitatea in Bulgaria au fost instruiti pentru a-si indeplini cu succes misiunile incredintate, un criteriu obligatoriu de selectionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limba bulgara.