Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) califică drept "derapaj deosebit de grav" situaţia înregistrată la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bihor, unde doi pacienţi imobilizaţi au fost aduşi pe targă pentru o adeverinţă, şi anunţă că s-a dispus trimiterea corpului de control. De asemenea, s-a demarat şi o anchetă administrativă, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii MS, ministrul Florian Bodog a cerut demararea unei anchete administrative la CJAS Bihor prin care să se stabilească adevărul şi să identifice persoanele vinovate.

"Cercetarea administrativă este un demers legal şi absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcţionar public", se arată în comunicat.

Ministrul Sănătăţii cere ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede, iar concluziile să fie prezentate autorităţilor "în vederea identificării şi sancţionării tuturor vinovaţilor".

"Considerăm că derapajul înregistrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, ministrul Sănătăţii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS în colaborare cu Direcţia generală monitorizare control şi antifraudă CNAS la CAS Bihor", se mai arată în comunicat.

Această echipă mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfăşurându-se în paralel cu ancheta administrativă.