Agentia France Presse a relatat ca "doi tigani romani care isi trimiteau copiii la furat pentru propriul beneficiu si acela al clanului familial" au fost condamnati joi la cinci si respectiv sase ani de inchisoare de catre un tribunal din Meaux, localitate situata la circa 50 de kilometri est de Paris.

"Bulibasa" Marian Tinca, in varsta de 57 de ani, a fost condamnat la sase ani de inchisoare, iar fosta lui sotie, Maria Iamandita, 51 de ani, la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare. Judecati in acelasi timp, alti sapte membri ai clanului implicati in aceasta vasta retea de hoti de buzunare, dezmembrata in februarie 2016, care "opera" in zona Disneyland din Paris si in trenurile si metroul din regiunea pariziana, mai exact cei patru copii majori ai cuplului si partenerii lor, au primit pedepse de doi pana la patru ani de inchisoare.

O femeie de 38 de ani, ruda cu familia, si ale carei doua fiice furau impreuna cu copiii familiei Iamandita, a fost condamnata la patru ani de inchisoare. Tribunalul a ordonat confiscarea bunurilor sale achizitionate in Romania cu banii castigati din hotiile progeniturii sale, potrivitAgerpres.