Vicepremierul Marcel Ciolacu a anuntat, joi, la Buzau, unde a fost insotit de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca in localitatea Unguriu urmeaza sa se construiasca cel mai mare penitenciar din regiune. Inchisoarea ar urma sa se ridice pe structura a doua unitati militare dezafectate, pe un teren de 15 hectare, potrivit news.ro.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a venit joi la Buzau insotit de vicepremierul Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzau.

Cei doi oficiali au mers in localitatea Unguriu, intr-o vizita neoficiala, fara ca presa sa fie invitata la eveniment.

Ulterior, vicepremierul Marcel Ciolacu a anuntat ca in localitatea Unguriu urmeaza sa se ridice cel mai mare penitenciar din regiune, si, totodata, unul dintre cele mai moderne din tara, ministrul Justitiei exprimandu-si deja acceptul pentru derularea acestui proiect.

Penitenciarul urmeaza sa fie ridicat pe structura a doua unitati militare ale caror cladiri sunt in stare buna.

"Impreuna cu domnul Ministru al Justitiei, presedintele Consiliului Judetean si domnul primar Tirizica de la Unguriu, am avut o vizita la fosta unitate militara din comuna Unguriu. Au fost si reprezentantii Ministerului Apararii Nationale si domnul ministru a fost de acord cu locatia, in vederea unui viitor penitanciar pe raza judetului Buzau. Inceputul este prin transferul terenului de la Ministerul Apararii Nationale, la Ministerul Justitiei. Apoi o sa vedem sursele de finantare: fonduri europene ori din Planul Junker ori investitie prin Banca Mondiala", a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Noul penitenciar va fi construit pe structura cazarmilor din incinta a doua unitati militare, pe un teren de 15 hectare, in interiorul localitatii Unguriu, spatiile fiind racordate la utilitati.

Autoritatile apreciaza ca prin construirea acestui peniteniar ar urma sa fie create circa 1.500 de locuri de munca.