Medicul Gheorghe Burnei a declarat joi, intr-o conferinta de presa, dupa ce instanta a decis definitiv ca nu poate profesa in sistemul public de sanatate, ca este vorba si despre presiunea exercitata prin memorandumul semnat de fostii sai colegi, de la Sectia de chirurgie ortopedica a Spitalului "Marie Curie", care au refuzat orice forma de colaborare cu el, potrivit news.ro.

El s-a declarat surprins de atitudinea acestora, spunand ca i-a ajutat in multe privinte si s-a intrebat cine este in spatele demersului lor. Burnei a reluat afirmatiile conform carora a vrut doar sa faca bine, iar cazul de la care a inceput totul este o facatura, invocand din nou cele doua ONG-uri, "Daruieste viata" si "Daruieste Aripi".

"Pe 10 decembrie, tot ce stiam despre viata, profesionalism, medicina, prieteni s-a rasturnat. Din cAuza unui rechizitoriu plin de acuze respinse ulterior una dupa alta de instanta, am fost ridicat de mascati. Am fost arestat. Am fost prezentat drept un monstru care face experimente pe copii. Si de noua luni incoace, viata mea a luat o turnura pe care nu as fi visat-o nici in cel mai cumplit cosmar. Sunt aratat cu degetul cum ca am mutilat copii, cand tot ce am facut in 42 de ani de cariera a fost sa gasesc solutii la situatii disperate, imposibile, respinse de alti doctori, sa salvez vieti, sa aduc milioane Casei Nationale de Sanatate, operand copii in tara si nu in strainatate, sa scutesc parintii de la datorii pe viata, pe care sigur si le-ar fi facut. Cu ce am gresit facandu-mi meseria cat am putut eu de bine? Nu am avut niciodata o acuzatie de malpraxis, dimpotriva, povestea de la care a inceput totul este o facatura. Pe fetita asta am operat-o acum 18 ani, era un caz extrem de dificil. Pana si doctorul din Italia la care mama ei a dus-o in aprilie anul trecut cu ajutorul celor doua ONG-uri "Daruieste viata" si "Daruieste aripi", nu a facut altceva decat sa-i confirme ca operatiile mele au fost reusite si la momentul actual nu se impune nicio interventie chirurgicala", si-a inceput Burnei declaratia, pe care a citit-o, inainte de a raspunde intrebarilor jurnalistilor.

El a acuzat faptul ca in media, cuvintele la adresa sa sunt calomniatoare, aceasta in timp ce, la telefon sau pe strada, oamenii se opresc sa-i multumeasca si sa se roage sa le ajut copii.