Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este asteptat joi in comuna buzoiana Unguriu pentru a inspecta trei foste unitati militare propuse de administratia locala pentru construirea unui penitenciar, a declarat pentru Agerpres presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

In anul 2013, alesii locali au solicitat Ministerului Apararii sa aprobe transferul fostelor unitati militare U.M. 01635, U.M. 01661 si U.M. 01698 in administrarea Primariei Unguriu si transformarea fostelor depozite chimice ale Armatei in penitenciar.

"Domnul ministru vine sa inspecteze fostele unitati militare propuse in ianuarie 2017 de Consiliul Local Unguriu pentru transformarea lor in penitenciar", a precizat presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizica, spune ca realizarea unui penitenciar in zona "ar crea multe locuri de munca": "Pentru preluarea unitatilor militare dezafectate au fost facute demersuri inca din anul 2007, administratia locala reusind sa obtina avize inclusiv de la Ministerele Justitiei si Finantelor. Consiliul Local a propus recent transformarea acestor spatii in penitenciar, lucru care se preteaza de minune si ar crea multe locuri de munca."