Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Absolventii de liceu sustin astazi ultima proba a bacalaureatului; primele rezultate vor fi afisate maine

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 31 august 2017, 6:20 Actualitate | Esenţial

Absolventii de liceu care s-au inscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului sustin, joi, ultima proba a examenului, respectiv evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar vineri vor fi afisate primele rezultate. La sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat s-au inscris aproape 39.500 de absolventi de liceu, potrivit news.ro.

Potrivit Ministerului Educatiei, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 39.435 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 24.690 sunt din promotia curenta, iar 14.745 din seriile anterioare. In functie de forma de invatamant absolvita, cei 39.435 de elevi inscrisi sunt distribuiti astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral si 1.261 - frecventa redusa.

Sesiunea de toamna a bacalaureatului a inceput in 21 august, pentru prima data, cu probele scrise, prima proba fiind la Limba si literatura romana. In 22 august, absolventii de liceu au sustinut proba la Limba si literatura materna, iar in 23 august s-a desfasurat proba obligatorie a profilului. Probele scrise s-au incheiat in 24 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana a inceput in 25 august si a continuat in 28 august, cand absolventii de liceu au sustinut si proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. Evaluarea competentelor digitale s-a derulat in zilele de 29 si 30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala in 30 si 31 august.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afisate vineri, 1 septembrie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, absolventii de liceu vor putea depune contestatii, iin intervalul 16.00-20.00, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru 6 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

219 vizualizari
Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri