Lotul olimpic al Romaniei a obtinut in acest an cel mai bun rezultat din istoria participarii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO): doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, anunta Ministerul Educatiei Nationale intr-un comunicat remis miercuri.

Medaliile de aur au fost obtinute de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul National din Iasi) si Stefan-Razvan Balauca (clasa a XI-a/Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani).

Irina Malina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) a obtinut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti) a fost medaliat cu bronz.

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului este o competitie in cadrul careia concurentii sustin individual o proba teoretica si una practica. Pentru a incuraja colaborarea intre elevii din tarile participante, se organizeaza echipe internationale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumita arie geografica si sarcina de a realiza un proiect cu posibile solutii pentru ameliorarea problemelor din acea zona. In aceasta sectiune a concursului, trei elevi romani (Irina Malina Strugaru, Andrei Sandu si George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internationale din care au facut parte, pe locurile 1 si 2, explica MEN in comunicat.

La editia din acest an (a XI-a) a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, desfasurata la Nisa, in perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de tari.