Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, va efectua, luna viitoare, o vizita in SUA si se va intalni cu secretarul american al Apararii, a anuntat, miercuri, la Targoviste, ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, potrivit Agerpres.

"Luna viitoare, ministrul Tutuianu va calatori in Statele Unite pentru a-si intalni omologul, si anume secretarul pentru Aparare. Acesta este un moment foarte important care are loc si pentru care am asteptat patru ani si chiar mai mult si care permite celor doi lideri ai apararii din ambele state sa discute subiecte comune sau de interes comun privind securitatea nationala si care va permite discutarea cresterii cooperarii dintre state privind acest lucru in doua unghiuri, si anume in cadrul bilateral, in cadrul parteneriatului strategic, dar si ca aliati in cadrul NATO. Cu aceasta ocazie, cei doi lideri din domeniul apararii vor putea discuta dezvoltarea cooperarii intre cele doua state", a spus ambasadorul Hans Klemm, intr-o declaratie de presa la Targoviste.

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat, miercuri, la Targoviste, in prezenta ambasadorului SUA, Hans Klemm, ca sunt discutii ''foarte bune'' cu companii americane interesate de implicarea in programul de inzestrare al Armatei Romane.

''Avem discutii foarte bune cu companii americane interesate de implicarea in programul de inzestrare al Armatei Romane si in colaborari directe cu societati din Romania. Am subliniat aici Raytheon, Lockheed Martin, Bell Helicopter sau General Dynamics, societati cu care suntem in discutii si vom perfecta in perioada urmatoare intelegeri importante.

Chiar si acum, cand noi eram aici, la Guvernul Romaniei colegul meu secretarul de stat Dusa cu primul ministru au semnat un memorandum cu o firma extrem de importanta, Lockheed Martin, implicata in programul Patriot, in programul de dotare cu rachete HIMARS sau in programul de mentenanta si de dezvoltare pe aviatia mltirol, avioanele F16 si speram noi sa fie si F35'', a afirmat Tutuianu.

Acesta a precizat ca Romania este si va fi intotdeauna un partener important al SUA.

''L-am asigurat pe Excelenta Sa ca Romania este interesata sa consolideze flancul estic al Aliantei, intr-o modalitate in care acest flanc sa fie privit unitar nord-sud si am asigurat ca Romania este si va fi intotdeauna un partener important al SUA, partener serios intr-o regiune unde situatia de securitate este complicata, mai ales dupa 2014'', a mai spus ministrul Apararii, Adrian Tutuianu.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a fost prezent, miercuri, in Dambovita, unde s-a intalnit cu autoritati judetene, a vizitat Curtea Domneasca din Targoviste, Muzeul Comunismului din municipiu, precum si societati din industria de aparare de la Dragomiresti si Mija.