Pompierii au intervenit, marti dupa-amiaza, pentru stingerea incendiilor la trei case din Sectorul 5 al Capitalei, zona Ferentari, produse dupa ce un transformator electric a luat foc si a generat o avarie partiala a retelei, precum si deteriorarea altor transformatoare din zona, scrie News.ro, care citeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile, incendiul a izbucnit la un transformator electric de pe strada Toporasi, cartierul Ferentari, in subteran, la conductoare de curent de 10.000 de volti. Acesta a generat avaria partiala a retelei si deteriorarea altor transformatoare electrice din zona.

Astfel, din cauza tensiunii de curent au fost afectate si trei case de pe strada Tocilei, unde s-au produs incendii. In urma incendiilor, au ars o camera, suprafata de 50 de metri patrati dintr-un acoperis si un contor electric.

Daniel Vasile a mai precizat ca traficul in zona este restrictionat in totalitate, iar linia de curent a fost scoasa de sub tensiune, in timp ce reprezentantii companiei de electricitate fac in continuare verificari pentru a determina cauza incidentului.