Manualul de sport pentru clasa a V-a este gata, potrivitTVR, desi la alte materii elevii vor invata dupa un ghid, licitatiile pentru manuale fiind blocate.Premierul Mihai Tudose i-a luat apararea, marti, laRomania TV,ministrului Educatiei, dupa ce initial a catalogat manualul drept o gluma a lui Liviu Pop.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

UPDATE Premierul Mihai Tudose i-a luat apararea marti la Romania TV ministrului Pop, spunand ca a fost obligat s afaca manualul.

"Ministrul Pop a fost obligat sa faca manualul de sport. Va trebui sa stabilim doar doua tipuri de manuale, nu cate exista acum. In prezent este un business al editurilor care genereaza o multime de bani care pleaca de la buget. Doresc sa avem un manual tip, eventual sa le trecem la importanta strategica nationala si sa le editam la Monitorul Oficial si sa inchidem subiectul".

Licitatia a fost castigata de Editura Didactica si pedagogica pe 18 august, iar pe 21 a inceput tiparirea. Profesorii de sport vor fi convocati, potrivit TVR, la inspectoratele scolare din tara pentru a fi instruiti cum sa predea orele de sport ca la carte.

Profesorii vor preda elevilor mai multe discipline de clasa a V-a dupa ghiduri pentru elevi, dupa ce au fost depuse 19 contestatii pentru 19 dintre manualele pentru noua programa scolara, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop. Ghidul va contine 296 de pagini si va acoperi toate materiile pentru care nu vor exista manuale la inceputul scolii, timp de opt saptamani de scoala.

Premierul Mihai Tudose a spus la aflarea vestii ca elevii vor avea manuale de sport: Sunt convins ca a fost o gluma.