Vremea in urmatoarele doua saptamani: Temperaturi normale pana pe 31 august cand revine caldura; din 5 septembrie incep ploile

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 28 august 2017, 19:40 Actualitate | Esenţial


Prognoza meteo
Foto: MorgueFile.com
Temperaturile vor fi in media celor normale perioadei in majoritatea regiunilor, in primele zile ale acestei saptamani, vremea devenind mai calduroasa dupa 31 august, iar probabilitatea de ploi va creste din 5 septembrie, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru urmatoarele 14 zile, publicata luni si citata de Agerpres.

In Banat, la inceputul intervalului, valorile de temperatura vor fi in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, astfel ca media maximelor va fi de 27-29 de grade Celsius, iar a minimelor intre de 12-15 grade Celsius.

"Din data de 31 august, vremea va deveni calduroasa, cu temperaturi maxime de 30-32 de grade si minime de 14-17 grade, in medie regionala. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii termice nesemnificative, valorile caracterizand o vreme in general calda, local chiar calduroasa. Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si in special in ultimele zile ale intervalului de referinta cand vor fi si conditii pentru cantitati de apa mai insemnate", se arata in document.

In primele zile ale intervalului, in Crisana valorile de temperatura vor fi in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, astfel ca media maximelor va fi de 26-28 de grade, iar a minimelor de 11-14 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni calduroasa, cu temperaturi diurne in jurul a 30 de grade si nocturne de 13-16 grade, in medie regionala.

"Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii mici in evolutia regimul termic, vremea mentinandu-se in general calda. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si cu precadere in ultimele zile ale intervalului de referinta cand sunt estimate si conditii pentru cantitati de apa mai insemnate", informeaza ANM.

Administratia precizeaza ca in Transilvania, la inceputul intervalului, valorile de temperatura vor fi mult mai scazute decat cele inregistrate in precedentele zile, astfel ca media maximelor va fi de 23-27 de grade, iar a minimelor de 8-11 grade Celsius.

"Din data de 31 august, vremea va deveni calda, cu temperaturi maxime de 27-30 de grade si minime de 10-14 grade, in medie regionala. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii relativ mici in evolutia regimului termic, acesta urmand a caracteriza o vreme in general calda, local chiar calduroasa in vestul si sud-vestul regiunii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si in special in ultimele zile ale intervalului de referinta cand sunt estimate conditii pentru cantitati de apa mai insemnate", conform sursei citate.

In Maramures, valorile de temperatura ce urmeaza a se inregistra la inceputul intervalului vor fi mult mai scazute decat cele din precedentele zile, astfel ca media maximelor va fi de 25-26 de grade, iar a minimelor de 10-13 grade. Din data de 31 august, vremea va deveni treptat calduroasa, cu temperaturi maxime in jurul a 30 de grade si minime de 12-14 grade, in medie regionala. Pentru cea de-a doua saptamana estimarile nu indica variatii importante in evolutia regimului termic, urmand a predomina o vreme calda.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si in special in ultimele zile ale intervalului de referinta cand sunt estimate conditii pentru cantitati de apa mai insemnate.

Intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai scazute decat in precedentele zile in Moldova, dar apropiate de cele normale pentru aceasta perioada din an, astfel ca media maximelor va fi de 22-26 de grade, iar a minimelor de 10-13 grade.

"Din data de 31 august, vremea se va incalzi din nou, fiind de asteptat temperaturi maxime de 27-30 de grade si minime de 12-14 grade, in medie regionala. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii mici in evolutia regimul termic, vremea mentinandu-se in general calda. Probabilitatea pentru ploi locale va fi in crestere dupa data de 5 septembrie si in special in ultimele zile ale intervalului de referinta", conform ANM.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in Dobrogea, in perioada 29-31 august valorile de temperatura vor fi in scadere, dar vor deveni apropiate de cele climatologic specifice sfarsitului verii, cu maxime de 23-25 de grade si minime de 13-16 grade, in medie regionala.

"Din data de 1 septembrie, vremea se va incalzi treptat, fiind de asteptat temperaturi medii diurne de 25-28 de grade si nocturne de 15-17 grade. Conform estimarilor, in cea de-a doua saptamana de prognoza vor fi variatii relativ mici ale regimului termic, vremea mentinandu-se in general calda. La inceputul intervalului de referinta, local vor fi fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere in special dupa data de 6 septembrie", se mai spune in document.

Data fiind continuarea scaderii valorilor de temperatura, perioada 29-31 august va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal pentru sfarsitul verii, in Muntenia, cu maxime de 25-28 de grade si minime de 11-14 grade, in medie regionala.

Din data de 1 septembrie, vremea se va incalzi din nou, fiind de asteptat temperaturi medii diurne de 28-31 de grade si nocturne de 12-14 grade. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii relativ mici ale regimului termic, vremea mentinandu-se calda, local chiar calduroasa la campie. La inceputul intervalului de referinta, local vor fi fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere dupa data de 6 septembrie.

In Oltenia, incepand din 29 august, scaderea de temperatura va fi apreciabila, astfel ca pentru cateva zile (29-31 august) valorile se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 25-28 de grade si minime de 12-14 grade, in medie regionala.

"Din data de 1 septembrie, vremea va deveni local calduroasa, fiind de asteptat temperaturi medii diurne de 29-31 de grade si nocturne de 13-16 grade. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii relativ mici ale regimului termic, vremea mentinandu-se calda, local chiar calduroasa la campie. La inceputul intervalului de referinta, local vor fi fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere dupa data de 6 septembrie", informeaza ANM.

La munte, intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai scazute decat in precedentele zile, dar apropiate de cele normale pentru aceasta perioada din an, astfel ca media maximelor va fi de 15-18 grade, iar a minimelor de 6-9 grade.

"Din data de 31 august, vremea se va incalzi din nou, fiind de asteptat temperaturi maxime de 17-20 de grade si minime de 8-12 grade, in medie. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate variatii mici in regimul termic, vremea mentinandu-se in general calda. La inceputul intervalului vor fi averse locale, iar probabilitatea pentru ploi va fi din nou in crestere dupa data de 4 septembrie si in special in ultimele zile ale perioadei de referinta", conform meteorologilor.


Citeste mai multe despre   
2007 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version