Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu a demarat o ancheta interna dupa ce in spatiul public au aparut imagini cu un copil mic, care sta intr-un patut ud si cere mancare. In comentariul care insoteste imaginile se vorbeste despre faptul ca micutii care nu sunt insotiti de parinti sunt jigniti, lasati nemancati, uzi si murdari, relateaza News.ro.

Imagini din Spitalul de Pediatrie SibiuFoto: Facebook/ Alina Roxana Mihai

Pe o retea de socializare au aparut cateva fotografii si imagini in care este reclamata lipsa de interes a infirmierelor din Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Postarea este facuta de catre o femeie care apare ca locuind in Madrid, la solicitarea unei mamici care a fost internata si care a dorit sa-si pastreze anonimatul avand in vedere ca s-ar putea sa mai aiba nevoie de medicii sibieni.

"Asa ceva este inadmisibil. Pur si simplu nu credeam ca se poate asa ceva. Bebelusii, in primul rand cei parasiti de mame in spital sau cei lasati singuri, sunt chinuiti mult prea mult, jigniti in cel mai jalnic mod. (...) Lucrul cel mai dureros este ca sunt lasati sa rabde de foame si stau neschimbati de pampers pana la schimbarea turei. Infermierele schimba pampersul bebelusilor dimineata, inainte de vizita doctorilor. Sunt schimbati de haine tot atunci, in rest nu conteaza ca stau uzi sau murdari", se arata in mesajul respectiv.

De asemenea, mamica reclama faptul ca bebelusilor le este oferita foarte putina mancare.

"Le dau sa manance cat sa nu moara, iar ei striga "papa", "sticla". Mancarea este dezastruoasa, am gasit gunoaie in sticlele din care sunt alimentati bebelusii", se mai arata in postare.

Mesajul este insotit de cateva fotografii si imagini in care apare un copil mic, ud care tine in mana o sticla goala si striga "Sticla".

Conducerea unitatii medicale a anuntat, luni, ca a demarat o ancheta, insa ii solicita persoanei care a postat mesajul sa ofere informatii suplimentare care sa ajute in cercetare. De exemplu, se solicita informatii cu privire la perioada in care s-a produs situatia, sectia, avand in vedere ca activitatea unitatii se desfasoara in mai multe cladiri, dar si cu privire la infirmierele la care se face referire.

"Calitatea ingrijirilor, actului medical si sigurantei pacientilor spitalului nostru reprezinta o preocupare fundamentala si permanenta pentru noi. De aceea, apreciem orice punct de vedere corect exprimat si asumat de catre oricine, pacient sau apartinator. Pentru verificarea veridicitatii si corectitudinii celor sesizate s-a constituit o comisie de ancheta care va investiga toate aspectele si opiniile exprimate. Activitatea comisiei se va concretiza intr-un raport inaintat conducerii spitalului care va lua masurile care se impun", au transmis reprezentantii Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Nu este prima data cand unitatea medicala din Sibiu este in centrul unor scandaluri.

In mai 2016, parintii din oras s-au revoltat avand in vedere ca le era interzisa internarea alaturi de copii in mai multe dintre sectiile spitalului, in special in cea de Infectioase. In urma actiunilor intreprinse, managerul spitalului a fost demis de catre Primaria Sibiu, in subordinea careia se afla unitatea.