Medicul Gheorghe Burnei declara, dupa ce instanta a decis ca poate profesa din nou, ca nu a conditionat niciodata actul medical, ca banii lasati de pacienti fara stirea sa erau folositi pentru a cumpara mancare cadrelor medicale care ii erau alaturi la operatii si ca, prin decizia de a ramane in tara si a opera a adus economii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, dar si romanilor care altfel ar fi fost nevoiti sa achite o parte din costul interventiilor facute in strainatate, informeaza News.ro.

Gheorghe BurneiFoto: Agerpres

"Nu am conditionat niciodata actul medical. Am refuzat constant ceea ce toti pacientii si rudele acestora ofera in toate spitalele din tara. Daca acestia au lasat bani din proprie initiativa, deseori si fara stirea mea, i-am folosit pentru a cumpara mancare pentru cadrele medicale, care stateau alaturi de mine in operatii, peste program. In mod normal eu trebuia sa fiu activ de la 8 la 13 in fiecare zi...pe cand eu eram zilnic prezent la spital de la 6-7 dimineata pana la putin ora 17:00, deseori pana la miezul noptii. Trebuia sa fac in jur de 15 consultatii si 1-2 operatii pe saptamana, iar eu imi faceam norma lunea. Nu am facut medicina pentru bani si nu am cerut niciodata nimic de la nimeni. Ortopedia este viata mea!", sustine medicul.

El spune ca ultimele 8 luni au fost un cosmar..."pentru ca totul este ireal de nedrept".

"Insa chiar si in aceste momente de grea incercare, sa stiti ca nu regret decizia de a ramane in tara mea si de a-mi aduce contributia salvand mii de copii si aducand economii de milioane de euro Casei de Asigurari de Sanatate si romanilor operati, care altfel ar fi trebuit sa plateasca o parte din costurile cu spitalele din strainatate", sustine Gheorghe Burnei.

Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mita, s-ar putea intoarce la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitala, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, ca acesta va putea profesa din nou in orice unitate medicala de stat. Hotararea nu este insa definitiva.