Premierul Mihai Tudose urmeaza sa il retraga pe consulul Romaniei la Lisabona, potrivit unor surse guvernamentale. Tudose ar fi nemultumit de modul in care consulul Alina Oana Dociu a gestionat situatia unor romani blocati in Lisabona dupa ce zborul care urma sa-i aduca la Bucuresti a fost anulat, potrivit surselor citate. UPDATE 18.28: Tudose a anuntat pe Facebook ca a rechemat consulul din Lisabona: "Am cerut revocarea consulului Romaniei la Lisabona pentru modul deficitar in care a gestionat situatia. Rolul unui consul este sa protejeze in statul de resedinta interesele cetatenilor romani si sa acorde ajutor si asistenta".

Retragerea diplomatului roman de la Lisabona intra in contradictie cu reactia Asociatiei Nationale a Agentiilor de Tusim (ANAT), care, intr-un comunicat, a multumit "misiunii diplomatice romane de la Lisabona pentru implicare, aceasta avand in atentie situatia turistilor inca de la anularea primei curse Lisabona - Bucuresti".

Mai multi pasageri au ramas sambata noapte in Lisabona dupa ce cursa aeriana a companiei TAP Portugal a fost anulata, potrivit Mediafax. Ei au fost cazati la un hotel din apropierea aeroportului, dar ei au reclamat o presupusa lipsa de interes a consului pentru situatia lor.