Aproximativ 600 de persoane au protestat duminica seara si in Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Craiova fata de proiectul privind modificarea legilor justitiei prezentat de ministrul Tudorel Toader, anunta Agerpres. La Cluj, protestatarii au adus bannere si pancarte pe care scria"Jos bocancii de pe justitie", "Jos mafia corupta" si "Tudorele, Tudorele, tu te du dupa zabrele".

  • Timisoara

In jur de 200 de oameni au protestat in Piata Operei din Timisoara. Cei prezenti au cerut demisia ministrului Tudorel Toader, au scandat in favoarea mentinerii independentei justitiei si au purtat pancarte cu mesajele: "Ultima data ne-ati invitat in strada la -20 grade. Acum sunt 40. Riscati sa dam in clocot", "Jos labele de pe justitie", "PSD, ciuma rosie", "Vrem dreptate, nu imunitate".

Protestul a fost autorizat si s-a incheiat la ora 21:00, fara incidente.

Manifestantii au spus ca vor veni si duminica viitoare, de la ora 20:00, tot in Piata Operei.

  • Cluj

Peste 150 de persoane au ieist in strada si in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Protestatarii au purtat steaguri tricolore si ale Uniunii Europene si bannere pe care scria "Jos bocancii de pe justitie", "Jos mafia corupta", "Tudorele, Tudorele, tu te du dupa zabrele", "Dragnea si cu hotii lui fir-ar de-ai canalului".

Unul dintre participantii la manifestatie a spus ca doreste "o justitie puternica si independenta, nu una aservita PSD". "Conform declaratiilor de miercuri ale ministrului Justitiei, Tudorel Toader, se doresc modificate trei legi care reglementeaza functionarea justitiei. (...) In opinia noastra, modificarile propuse au ca efect cresterea controlului politic asupra DNA, DIICOT si asupra magistratilor in, general", a spus el.

Mobilizarea pentru protest s-a facut pe retelele de socializare.

  • Brasov

150 de protestatari au iesit in strad si la Brasov. De la ora 19:00, oamenii s-au adunat in fata Prefecturii Brasov, iar dupa o ora au plecat in mars spre Piata Sfatului.

Protestul s-a incheiat la ora 21:00, nefiind inregistrate incidente.

  • Iasi

La Iasi, cateva zeci de persoane au protestat in Piata Unirii in semn de nemultumire fata de pachetul de legi anuntat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Oamenii s-au adunat in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii din Iasi si au purtat pancarde cu mesaje precum "Jos mainile de pe Justitie!", "Stop PSD-ALDE, CCR, CNA", "Tudorel Toader/Vrem Justitie independenta/Nu stat subordonat/Esti o rusine nationala pentru ca aperi mafia politica".

Protestatarii au scandat "Legile voastre, niste dezastre!", "Nu vrem sa fim o natie de hoti!", "Jos ciuma rosie!", "ALDE si PSD, tradatori de patrie!", "Tudorel, sluga model!", "La inchisoare, nu la guvernare!".

  • Craiova

In jur de 40 de persoane au protestat in centrul Craiovei, in Piata "Mihai Viteazu" - Piata Prefecturii fata de proiectul de modificare a legilor Justitiei. Protestarii au adus steaguri tricolore si pancarte pe care scria "Vrem justitie, nu coruptie".

"Prin acest protest dorim sa sprijinim independenta justitiei in Romania. A fost un anunt pe Facebook pentru a ne aduna in centrul Craiovei, au venit mai multi oameni si ma bucur ca orasul Craiova se trezeste incet-incet", a spus unul dintre protestatari.

Alt protestatar a spus ca in justitie se intampla ''lucruri inadmisibile": ''Ne-am adunat pentru ca am auzit la televizor ca se intampla lucruri inadmisibile pentru libertatea justitiei din aceasta tara. Cel mai grav este ca cineva doreste sa ia puterea absoluta, ceea ce inseamna ca democratia va cadea in acel moment".