Trei persoane, printre care un cetatean olandez, au fost amendate de politisti cu cate 1.500 de lei, dupa ce au intrerupt, sambata, un spectacol la Delfinariul din Constanta, sarind in apa in timpul unei reprezentantii a delfinilor, anunta News.ro. Cei trei - doi barbati si o femeie - au cerut eliberarea delfinilor.

Potrivit reprezentantilor Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, sambata, un spectacol la Delfinariu a fost intrerupt dupa ce trei persoane au sarit in bazin. Acestea s-au apropiat de margine in timpul reprezentatiei delfinilor si au sarit in apa, in ciuda incercarilor angajatilopr institutiei de a-i opri. Protestatarii aveau pancarte pe care scria "Marea este casa delfinilor" si "Ni-Ni si Chen-Chen sufera pentru distractia voastra".

Angajatii Delfinariului au sunat la 112, iar in scurt timp si-a facut aparitia un echipaj de Politie.

Cele trei persoane - doi barbati si o femeie - au plecat insotite de politisti. Ei au fost identificati ca fiind un barbat de 32 de ani din Olanda, un alt barbat de 33 de ani din Eforie si o tanara de 28 de ani din Cluj.

Persoanele respective au fost amendate cu cate 1.500 de lei fiecare.

Reprezentantii Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii sustin ca prin gestul lor cele trei persoane au pus in pericol chiar sanatatea delfinilor avand in vedere ca nu erau dezinfectati atunci cand au intrat in bazin.

Conducerea institutiei intentioneaza sa depuna o plangere penala in acest caz.