Un barbat de 63 de ani, apicultor ocazional, din judetul Galati, a fost diagnosticat cu meningita provocata de virusul West Nille, fiind vorba despre primul caz de acest acest fel din judet, relateaza News.ro.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu, a declarat, vineri, ca a fost confirmat primul caz de meningita cu virusul West Nille din acest an in judetul Galati.

"Este vorba despre un barbat, in varsta de 63 de ani, din judetul Galati, la care s-a confirmat, pe 22 august, aceasta afectiune. Barbatul este apicultor ocazional, iar localitatea de incubatie este Foltesti. El a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase si primeste in prezent tratamentul de specialitate", a spus Iordachescu.

Pe de alta parte, DSP Galati a transmis un comunicat de presa prin care sfatuieste populatia sa isi ia masuri de precautie impotriva tantarilor si sa isi monitorizeze eventualele modificari ale starii de sanatate. Directia de Sanatate Publica Galati recomanda populatiei sa evite intepaturile de tantari, sa monteze plase de protectie la usi si ferestre pentru a impiedica intrarea tantarilor in locuinte, sa distruga tantarii cu pliciul, spray-uri etc.

Infectia cu virusul West-Nile afecteaza sistemul nervos central, iar manifestarile pot prezenta aspecte diferite. Astfel, unele persoane pot prezenta simptome usoare, incluzand febra, cefalee (dureri de cap), greata, varsaturi si uneori inflamarea ganglionilor limfatici si eruptie cutanata pe fata anterioara si posterioara a toracelui si abdomenului. Totodata, persoanele infectate al caror sistem imunitar este scazut pot dezvolta o forma severa a bolii cu manifestari ce includ febra ridicata (39-400C), cefalee, redoarea cefei, dezorientare, fotofobie, tremor, convulsii, slabiciune musculara, paralizie, coma.