Peste 201 milioane de euro din Fondul de coeziune, in perioada de programare 2014-2020, vor fi investite in faza a doua a proiectului privind modernizarea legaturii feroviare dintre localitatile Sighisoara (judetul Mures) si Coslariu (judetul Alba), in Transilvania, informeaza reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Aceasta sectiune face parte din ruta de cale ferata care leaga orasul Brasov de frontiera maghiara, parte a Retelei transeuropene de transport.

Dupa reabilitarea celor aproape 100 de km de cale ferata, trenurile vor putea circula cu viteze de 120 -160 km/h, iar timpul de calatorie intre cele doua localitati se va reduce la jumatate.

"Finantarea proiectelor menite a imbunatati legaturile feroviare in Romania reprezinta o investitie in economia reala a regiunii, deoarece acest lucru va aduce beneficii directe mediului de afaceri local, dar si turismului. Totodata, prin reducerea timpului de transport si prin promovarea unui tip de mobilitate ecologica, acest proiect va contribui in mod direct la imbunatatirea calitatii vietii romanilor", a remarcat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Linia de cale ferata traverseaza judetele Mures, Sibiu si Alba, iar acest proiect finantat de Uniunea Europeana, care se estimeaza ca va fi terminat in 2018, va aduce beneficii unui milion de locuitori din zona.