Potrivit ultimelor informatii obtinute de Ambasada Romaniei la Berlin, in autocarul implicat in accidentul de miercuri din Germania se aflau 49 de persoane, dintre care 42 cetateni romani, informeaza MAE.

Toate persoanele au fost transportate la spitalele din zona. Patru cetateni romani au fost supusi unor investigatii medicale amanuntite. Starea acestora de sanatate este stabila, fara a le fi pusa viata in pericol.

Celelalte persoane implicate in accident au suferit rani superficiale, fiind tratate fie ambulatoriu, fie tinute sub observatie pentru 24 de ore si ulterior externate, dupa ce li s-au acordat ingrijirile medicale necesare.

Familiile cetatenilor romani au fost informate cu privire la situatia acestora.

MAE mentioneaza ca, in cursul diminetii de joi, consulul general al Romaniei la Bonn s-a deplasat la unitatile spitalicesti in care sunt internati cetatenii romani raniti, pentru a-i vizita si pentru a acorda asistenta consulara necesara.

Reprezentatii misiunii diplomatice romane mentin in permanenta legatura cu familiile cetatenilor romani raniti, oferind asistenta consulara specifica in astfel de cazuri.