Mercurul termometrelor a coborat joi dimineata, la Miercurea Ciuc, pana la minus 0,3 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura din tara, in zonele locuite, informeaza Agerpres.

Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a declarat ca la Miercurea Ciuc s-a inregistrat valoarea de minus 0,3 grade Celsius, ceea ce reprezinta recordul acestei zile pentru municipiul harghitean. De asemenea, potrivit aceleiasi surse, a fost cea mai scazuta temperatura din tara in zonele locuite, inregistrata in noaptea de miercuri spre joi.

Si in alte localitati harghitene temperaturile au scazut semnificativ. La Joseni, mercurul termometrelor a aratat 0,6 grade Celsius si a cazut bruma, la Toplita au fost 2,1 grade Celsius, in vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat 5,6 grade Celsius.

"Initial am avut o masa rece in zona si peste masa rece a venit radiatia nocturna, cerul fiind senin si de aceea a scazut temperatura atat de mult. Nu este ceva obisnuit. Vremea se va incalzi de la o zi la alta, dar la noapte inca ar mai putea sa fie temperaturi scazute", a precizat Ilie Mojic.

Minima absoluta a lunii august in Harghita, de minus 1,9 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1980, la Miercurea Ciuc, in vreme ce maxima absoluta, de 34,9 grade, a fost consemnata de meteorologii din municipiu in anul 1957.