Politistii de la rutiera si transporturi au verificat joi activitatea de taximetrie din zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau si Iasi. In numai doua ore, au fost verificate peste 190 de autoturisme si au fost aplicate 68 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 22.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie si rent-a-car.

Taximetristi verificati de politieFoto: Politia Romana

Joi, sub coordonarea Directiei Rutiere si a Directiei de Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au desfasurat, pe parcursul a doua ore, in functie de fluxul de pasageri, o actiune in zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau si Iasi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care transporta pasageri fara indeplinirea prevederilor legale.

Astfel, politistii au verificat 194 de autoturisme si au aplicat 68 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 22.085 de lei.

Dintre abaterile constatate, 62 au fost pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice si 6 pentru incalcari ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

De asemenea, au fost retrase zece certificate de inmatriculare pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege.