Candidatii la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului sustin joi ultima proba scrisa a Bacalaureatului de toamna, proba la alegere a profilului si specializarii.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) incepe vineri, 25 august, si continua luni, 28 august, cand este programata si proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B).

Evaluarea competentelor digitale (proba D) se va derula in zilele de 29 si 30 august, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) sa se desfasoare in zilele de 30 si 31 august.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie pana la ora 16:00, iar contestatiile se pot depune in aceeasi zi intre orele 16:00 si 20:00. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 6 septembrie.

39.435 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine Bacalaureatul in sesiunea august-septembrie.