Reactie extrem de dura a lui Klaus Iohannis: Propunerile ministrului Justitiei sunt "un atac asupra statului de drept, independentei si bunei functionari a Justitiei, precum si impotriva luptei anticoruptie"

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 23 august 2017, 16:12 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Presedintele Klaus Iohannis a avut o reactie extrem de dura la propunerile de modificare a legilor Justitiei prezentate miercuri de ministrul Tudorel Toader. Iohannis a calificat propunerile drept "un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție".

Iohannis arata ca proiectul presupune intoarcerea "la vechile practici de a pune presiune asupra justiției" si avertizeaza ca asta ar duce la mentinerea "pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare".

Iohannis arata ca Tudorel Toader a indus o "falsa problema" cand a acreditat ideea ca presedintele tarii ar fi factorul politic ce trebuie eliminat din numirea sefilor de parchete. "În realitate, rapoartele MCV, recomandările atât ale Comisiei de la Veneția, cât și ale Consiliului consultativ al judecătorilor europeni îl indică pe ministrul Justiției drept elementul prin care se realizează influența politicului în aceste proceduri", arata presedintele in reactia sa.

Presedintele a reactionat dur si fata de alte propuneri ale ministrului Justitiei: "Preluarea instrumentelor de control asupra activității magistraților de către factorul politic, amenințarea judecătorilor cu răspunderea patrimonială în caz de erori judiciare și subordonarea procurorilor față de ministrul Justiției, precum și ingerința procurorilor ierarhic superiori în dosarele procurorilor de caz, inclusiv prin invocarea netemeiniciei, vor avea ca rezultat timorarea magistraților și reducerea independenței lor".

"Dacă acest amalgam de măsuri va fi asumat de Guvern și aprobat de Parlament, eforturile României de mai bine de 10 ani vor fi anulate și justiția se va întoarce în timp, într-o epocă în care era subordonată politicului", se arata in pozitia lui Iohannis.Citeste mai jos punctul de vedere integral:

Poziția Președintelui României, domnul Klaus Iohannis privind propunerile de modificare a legilor 303/2004, 304/2004, 317/2004

În legătură cu propunerile de modificare a legilor 303/2004, 304/2004, 317/2004, anunțate astăzi de către ministrul Justiției, Departamentul Comunicare Publică este abilitat să transmită poziția Președintelui României, domnul Klaus Iohannis:

Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție.

România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relațiilor internaționale, cu precădere în comunitatea europeană. Ar fi în defavoarea țării noastre ca, după toate eforturile depuse până acum, să ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justiției. Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare.

O parte din măsurile anunțate încearcă inducerea unei false probleme și acreditarea ideii că Președintele României ar fi factorul politic care trebuie eliminat din procedura de numire în funcții de conducere din cadrul sistemului judiciar. În realitate, rapoartele MCV, recomandările atât ale Comisiei de la Veneția, cât și ale Consiliului consultativ al judecătorilor europeni îl indică pe ministrul Justiției drept elementul prin care se realizează influența politicului în aceste proceduri.

În ultimul deceniu, preocuparea decidenților politici a fost aceea de a asigura independența justiției prin reducerea până la eliminare a rolului ministrului Justiției în cadrul procedurilor de numire în funcții de conducere din cadrul sistemului judiciar, în paralel cu sporirea treptată a rolului CSM. Propunerile de astăzi urmăresc întărirea rolului ministrului Justiției și diminuarea rolului CSM în privința gestionării carierei magistraților, de fapt, slăbirea justiției.

Președintele României este implicat și în desemnarea procurorilor șefi în virtutea faptului că veghează la respectarea Constituției și exercită funcția de mediere, având rolul unui arbitru între puterile statului. În schimb, ministrul Justiției este numit politic, prin votul unei majorități parlamentare, cu scopul punerii în aplicare a unui program de guvernare asumat politic.

Articolul 132 din Constituție prevede că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea, și nu în subordinea ministrului Justiției. Autoritatea însă nu se confundă cu subordonarea, iar un jurist onest, indiferent de interesele unor oameni politici vremelnici, nu ar trebui să inducă diferențe artificiale între statutul judecătorilor și cel al procurorilor.

Preluarea instrumentelor de control asupra activității magistraților de către factorul politic, amenințarea judecătorilor cu răspunderea patrimonială în caz de erori judiciare și subordonarea procurorilor față de ministrul Justiției, precum și ingerința procurorilor ierarhic superiori în dosarele procurorilor de caz, inclusiv prin invocarea netemeiniciei, vor avea ca rezultat timorarea magistraților și reducerea independenței lor. La acestea se adaugă și propunerea de înființare a unei structuri specializate exclusiv pentru urmărirea penală a magistraților cu consecințe asupra competențelor celorlalte parchete specializate, în particular a DNA. În absența unor garanții legislative și instituționale cu privire la independența acestei noi structuri, riscul afectării luptei împotriva corupției este evident.

Propunerile ministrului Justiției necesită respectarea exigențelor transparenței decizionale și supunerea acestora unor autentice dezbateri publice. Totodată, având în vedere că aceste modificări afectează organizarea judiciară și cariera magistraților, punctul de vedere al magistraților este obligatoriu.

Dacă acest amalgam de măsuri va fi asumat de Guvern și aprobat de Parlament, eforturile României de mai bine de 10 ani vor fi anulate și justiția se va întoarce în timp, într-o epocă în care era subordonată politicului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14623 vizualizari

 • +69 (87 voturi)    
  Ciuma Rosie (Miercuri, 23 august 2017, 16:15)

  UnOarecareRoman [utilizator]

  Baga mare, Klaus! Ai ramas ultima reduta!
  • -49 (65 voturi)    
   iesi bre in strada (Miercuri, 23 august 2017, 16:38)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecareRoman

   de ce nu iese in strada? nu a vazut elefantii?
   • +43 (57 voturi)    
    .... momentul .... (Miercuri, 23 august 2017, 16:56)

    cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Au ales prost momentul sa faca magarii - vacanta este pe sfarsite - si oamenii au un dor de Piata Victoriei. N-au inteles - nu-i nimic ! Repetam pana pricep guvernantii care sunt "liniile rosii".
    • +16 (24 voturi)    
     nu prea au tinere de minte (Miercuri, 23 august 2017, 17:40)

     thatchme [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

     Trebuie mers direct, in acelasi timp la 1.Parlament , 2.Piata Victoriei, 3.Monitorul Oficial si 4.sediul PSD. Poate si alte manifestatii in orasele principale. Zile de revolutie si poate se potolesc pentru inca un an. Ca sa se rezolve odata pentru totdeauna trebuie un cutremur pentru geamurile Casei Poporului si schimbata, d.... Constitutia.
    • +15 (31 voturi)    
     Ba sunt smecheri (Miercuri, 23 august 2017, 18:23)

     luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

     Deseara este meci, este lumea ocupata. Stai linistit, ca la bucuresteni le convine, altfel nu votau 7 primari din 7 toti din PSD. Scriu aceste lucruri cu tristete, pentru ca sunt reale, nu sariti aiurea cu minusurile. 10% din populatia Romaniei este treaza, restul de 90% poti sa le bati si cu toba in creier, o s-o tina pe a lor: "toti sunt la fel" "nu conteaza" "pe mine nu ma intereseaza" daca le moare copilul in spital dau vina pe Dumnezeu, pe soarta, pe ghinion, pe stiu eu cine. Daca mor de foame e pentru ca e saracie in Romania.. si tot asa.
     • +5 (15 voturi)    
      Altul care, fara sa-i cerem, (Miercuri, 23 august 2017, 19:18)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

      are grija sa ne traduca ce vrea sa spuna, ca nu cumva sa sara unii "aiurea cu minusurile" !

      Mai partizane, dar cine ti-a spus tie ca trebuie sa iesim 300.000 inca din seara asta ? Cand cu OUG asa s-a intamplat ?

      PS. Lasa-i pe oameni sa inteleaga bine despre ce este vorba, sa se organizeze si vor iesi, n-ai grija !
      • -1 (11 voturi)    
       Altul care (Miercuri, 23 august 2017, 22:52)

       luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

       are grija sa se bage in seama fara motiv. N-ai treaba? Du-te si fa un mare steag, fa un text amuzant, ca despre asta e vorba, cand copilasi nevinovati sunt ucisi fara vina in spitale, cand viitorul unui popor este zdrobit sub indiferenta criminala a unui popor inept voi va faceti hastaguri si selfiuri, scoateti albume si insigne. Utililor.
       • 0 (6 voturi)    
        Se pare ca doar tu empatizezi (Joi, 24 august 2017, 8:50)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

        vis a vis de soarta viitorului acestei tari !

        Ai confiscat toate ingrijorarile si toate atitudinile responsabile.

        Nu te supara dar esti usor ridicol in toata aceasta incercare a ta de a demonstra ca doar putini "luptatori din munti", printre care - evident ! - te numeri si tu, gandesc si actioneaza responsabil, in vreme ce grosul "ineptilor" se scalda in formalism si in poza !

        PS. Esti un ins de-a dreptul vanitos in pretentiile tale ! Sorry !
        • -3 (5 voturi)    
         Coada de topor (Joi, 24 august 2017, 10:03)

         luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

         Ai terminat steagu'? Mai fa unul, sigur va face diferenta. Apropo, mai ai mult pana la pensia aia speciala? Stiu ca nu scapam de tine nici dupa aia, ca apoi o sa-ti servesti patria gratis.
         • 0 (4 voturi)    
          Esti un tip vadit resentimentar ! (Vineri, 25 august 2017, 2:37)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

          Si in plus mai ai si marota asta cu steagul.

          Internetul are memorie. Prin urmare, citeste-mi comentariile din ultimii doi ani si apoi mai vorbim de "cozi de topor" de "utili" si de alte alea.

          PS. Hai, noapte buna !
    • +10 (16 voturi)    
     Sunt si magarii tinute inca sub pres !!!! (Miercuri, 23 august 2017, 18:25)

     Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

     1. Proiect de lege ce prevede pensionarea tuturor judecatorilor Curtii Supreme si numirea altora de catre ministrul Justitiei ;
     2. Condamnaţii penal vor putea face parte din Guvern, potrivit proiectului noului Cod Administrativ. Cu o singură condiţie însă: ca de la condamnare la ocuparea funcţiei să intervină reabilitarea persoanei în cauză. Noul Cod Administrativ va ajunge în Parlament pentru dezbatere, varianta fiind avansată de Dragnea;
     3. Pragul "generos" de mare pentru abuzul in serviciu,care urmeaza sa fie inclus in legea ce reglementeaza aceasta infractiune,
   • +2 (8 voturi)    
    a (Miercuri, 23 august 2017, 19:18)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    lupigus pesedist hot.
   • +1 (7 voturi)    
    Nu, nu a văzut nimeni (Miercuri, 23 august 2017, 20:48)

    Philipe [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Dar in schimb am văzut-o pe ma-ta și ne-am scârbit grozav
 • +37 (53 voturi)    
  PSD a pus TT-ul la tampla justitiei (Miercuri, 23 august 2017, 16:17)

  CezarN [utilizator]

  Sa nu creada cineva ca un magistrat venind din negurile comunismului, ca TT, nu are sforile si sforarii lui. La secu, la rusi, la cineva. In cel mai bin caz acel cineva poate fi dezinteresat de guvernare, insa poate face un ban cinstit vanzandu-si papusile.
 • +49 (67 voturi)    
  Macar atit (Miercuri, 23 august 2017, 16:22)

  bogdan1477 [utilizator]

  Dupa aplauzele frenetice ale inspectiei judiciare la propunerea trecerii ei in subordinea guvernului, ma speriasem ca asistam la un blat national, girat si dinspre UE si SUA, cu incalecarea justitiei.

  Acu, ca ministerul public a reactionat, Presedintele a reactionat, asteptam si reactii ferme dinspre UE si SUA.

  Si neaparat, trebuie iesit in strada.
  • -39 (55 voturi)    
   sigur ca da (Miercuri, 23 august 2017, 16:40)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   dupa ce s-au asigurat ca le dam 5 miliarde pe rachete sigur iese ambasadorul ala de pe terenul lui Popoviciu sa ne spunca ce este bine si ce este rau
   • +15 (25 voturi)    
    auzi (Miercuri, 23 august 2017, 17:13)

    gogu_milogu [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    ai tu altele mai ieftine la aceeasi calitate?....
   • +28 (36 voturi)    
    fara UE si SUA... (Miercuri, 23 august 2017, 17:23)

    grongobar [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    ...am fi ca Transnistria sau Kirgistanul.Cam asta e nivelul politicienilor si a "marii mase" a electoratului.
    • +3 (13 voturi)    
     "nivelul politicienilor"!!! (Miercuri, 23 august 2017, 17:54)

     exilatul [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

     pai un popor de "revolutionari" nu merita ceva mai bun...un popor alcatuit in majoritate din hoti, escroci, imbecili si pensionari asistati ( care sunt in mare parte vinovati de starea actuala a tarii ) nu merita altceva mai bun...
   • +2 (8 voturi)    
    Si de-aia te oftici tu ? ;)) (Miercuri, 23 august 2017, 19:22)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Mai, mai, mai, inseamna ca in iarna a iesit pe incredere, fiindca nu cumparasem nimic ! :))

    PPS. De treaba americanul ! ;D
   • 0 (2 voturi)    
    Si daca iese? (Joi, 24 august 2017, 12:18)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Bagi mersul piticului in jusrul casei poporului de 10 ori?
 • +37 (53 voturi)    
  Toader minte mai ceva ca un pesedist ! (Miercuri, 23 august 2017, 16:40)

  Susufler0 [utilizator]

  Iohannis l-a dat de gol aratand ca niciodata Comisia de la Venetia, Comisia Europeana sau alta institutie europeana nu l-a indicat pe Presedintele unei tari ca fiind factor de influentare politica a justitiei ci, din contra, au aratat ca Ministrul Justitiei, numit politic si apartinand unui guvern politic, este persoana care influenteaza in mod negativ independenta justitiei !

  Rau a ajuns Tudorel ! A inceput sa duhneasca pe unde trece el !

  PS. Klaus, te-ai lamurit sper odata pt totdeauna ca nu te poti increde in pesedisti si in NAIMITII lor !
 • -19 (33 voturi)    
  rock (Miercuri, 23 august 2017, 16:46)

  TLiviu [utilizator]

  nu stiu ce-nvarte Klauss dar ...cand a facut astea? doream sa vad ..Breking News... mare cu rosu ....Alerta !!!! ...si? un pic de tensiune sa daie ciuma inapoi ...macar un pic asa ? ...bleah .....
  acuma ciuma se recalibreaza usor si cu propanda v a reusi ..lui Klauss NU-i dau nici o sansa..l au amagit astia cu Trump ,Macrou s-a "nobilizat" Klaus...usor de dus de nas ...culmea si astea toate sub nasul lu Tudose care cica are totul in mana .!!!v ciudat
  • +10 (20 voturi)    
   Tu ai inteles ce-ai scris (Miercuri, 23 august 2017, 17:14)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui TLiviu

   ?!
   • -11 (19 voturi)    
    rock (Miercuri, 23 august 2017, 17:46)

    TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    e nasol sa ai creierul odihnit?
    • +3 (7 voturi)    
     ....Exact... asta ti-....a. spus ...,.Sani.. ! (Miercuri, 23 august 2017, 19:28)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui TLiviu

     Hai sa.... tra..iesti........ !
    • +2 (6 voturi)    
     e mai nasol (Miercuri, 23 august 2017, 19:32)

     thatchme [utilizator] i-a raspuns lui TLiviu

     cu supa de cuvinte.
     citeste asta: Dracnea iliescu Putin mers la gandit porchesc de Severin si Fierari. Natase poc poc pe timp de actiuni la purtator pentru prostimea bulimmii. 100000 platit la avion u lu KimUng in PSD ul lu Firarea.

     Ce zici? Am creierul odicnit sau merge precum un rock - et?
    • +2 (6 voturi)    
     Ce liniste era cand inaltii lideri pesedisti au (Miercuri, 23 august 2017, 20:48)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui TLiviu

     fost in vacanta. Acum odihniti . . . .
 • +12 (24 voturi)    
  Acesti ambuscati comunisti din PSD/PCR (Miercuri, 23 august 2017, 17:14)

  Rescator [utilizator]

  si ALDE trebuie alungati cu pietre,topoare,furci si ce
  se mai gaseste prin curtea omului.Am o rugaminte,
  lasatimi-o pe Volguta,o sa ramana fara pantofii ei de
  platina cat pensia mea pe trei ani!
 • +21 (31 voturi)    
  profesorul TT (Miercuri, 23 august 2017, 17:15)

  ber [utilizator]

  Cand te gandesti ca TT este rector si profesor de drept,
  te intrebi: oare ce ii invata el pe studentii lui despre independenta justitiei, despre impartialitatea judecatorului, despre marile principii ale dreptei judecati!
  E ca si cand un profesor de chimie le-ar preda studentilor alchimia.
  • +11 (19 voturi)    
   NU (Miercuri, 23 august 2017, 18:18)

   luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui ber

   E ca si cand un alchimist ar preda chimia.
   • +8 (14 voturi)    
    te aprob (Miercuri, 23 august 2017, 18:36)

    ber [utilizator] i-a raspuns lui luptator_din_munti

    Cred ca ai exprimat mai bine ce am vrut sa spun!
    • -1 (3 voturi)    
     Si eu m-am intrebat care e diferenta intre (Joi, 24 august 2017, 8:24)

     deval [utilizator] i-a raspuns lui ber

     Ciordache , doctor de Balti si Dorel, cu cartea lui sde vizita ! Fiul meu mi-a dat raspunsul, spunand ca o carte de vizita asa aglomerata cu numiri politice, e mai infricosatoare decat lipsa ei !!
  • -1 (3 voturi)    
   Multi destepti pe lume (Miercuri, 23 august 2017, 20:56)

   Tambrian [utilizator] i-a raspuns lui ber

   Toata chimia moderna, a marilor procese industriale, inclusiv a materialelor superpure de uz electronic, are alchimia ca origine. Elixirul datator de vesnicie, transmutarea la aur sau argint a tot ce este metal sau omul artificial sunt idei stiintifice extraordinare, tot mai aproape de implinire. Unii alchimisti au fost judecati ca vrajitori desi ei slujeau stiinta de carte. Tot astfel si stiintele juridice se bazeaza pe stiinta de carte.
   • 0 (4 voturi)    
    Alchimistii (Miercuri, 23 august 2017, 22:22)

    ber [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

    Nu contest ca au facut experiente. Uneori reusite. Problema este ca inca nu au facut din plumb aur si nici din rahat, bici.
  • 0 (6 voturi)    
   El e politruc uzurpator (Miercuri, 23 august 2017, 22:42)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui ber

   nu profesor.
 • +19 (27 voturi)    
  mda... (Miercuri, 23 august 2017, 17:21)

  liviu_ [utilizator]

  poate doar un protesc... sau un scandal imens de la UE...
  altfel nu o sa renunte penalii de data asta ....

  sa fim seriosi... ce poate face Iohannis?!
  - declaratii acide
  - reintoarcerea o data a legii (dupa care e obligat sa o promulge)
  - sesizarea CCR (stim cu totii cine detine CCR)...

  poate sunt eu pesimist dar de cand a iesit psd tot ce incearca sa faca este sa se scape de puscarie (maririle de salatii - asa cretine cum sunt - sunt numai ca sa nu infurie poporu). si sincer cred ca o sa le iasa... mai au 3 ani si ceva timp... deci metode sunt :(
  sper din tot sufletu sa ma insel, da romanii si-au aratat "inteligenta" cand au votat PSD
  • -6 (14 voturi)    
   rock (Miercuri, 23 august 2017, 17:48)

   TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   fii linistit nu e nici o problema cu tine ,ai dreptate -si esti nervos-deprimat ca mine.
 • -13 (21 voturi)    
  Durul Ioha (Miercuri, 23 august 2017, 17:53)

  avint [utilizator]

  Daaa, si moare Tudorel cu tot guvernul lui de frica lui Iohannis. In afara de declaratii, sa vedem daca si misca ceva. Vrem actiune nu doar vorbe!
 • +13 (15 voturi)    
  Klaus (Miercuri, 23 august 2017, 18:06)

  Cetatean002 [utilizator]

  Poate ar trebui sa te gandesti bine la setul ala de intrebari care trebuia sa ni le adresezi in iarna
 • +5 (15 voturi)    
  Good morning, mister President! (Miercuri, 23 august 2017, 18:57)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Te asteptam in Piata Victoriei! E clar ca mergem acolo, chiar de azi. Show time!
  Tudorel e o sluga a politicienilor ca multi altii, care vor sa duca o viata minunata fara sa le pese de altii.
  • +1 (11 voturi)    
   iete dom'le (Miercuri, 23 august 2017, 20:24)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   e in tzara..
   l'a trezit tudorica. nasol cu schimbarile, poate fi intrebat...:-)
   ghinion !!
 • +5 (21 voturi)    
  La toata "balega" aia interminabila servita (Miercuri, 23 august 2017, 19:10)

  Susufler0 [utilizator]

  de Tudorel, Iohanis a raspuns cu un "punct de vedere" sintetic si totodata consistent prin care a demontat toate falsele justificari pt modificarea legilor justitiei, propuse de Tudorel !

  Intr-un mod intr-adevar prezidential l-a facut pe Tudorel mincinos si a adus si argumente solide in favoarea acestei judecati de valoare !

  PS. Bravo, Iohannis ! (Te-ai lamurit ca nu poti lasa o clipa garda jos cu astia) !
  • +6 (12 voturi)    
   De acord (Miercuri, 23 august 2017, 19:54)

   motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Daca mai avea cineva vreo urma de indoiala in legatura cu intentiile psd, ea s-a spulberat acum definitiv.
   In februarie cetatenii i-au dat afara pe usa, ei vor acum sa intre inapoi pe fereastra.

   Reactia societatii civile si rezistenta din partea institutiilor inca independente (presedintia inclusa) au ramas singura noastra sansa pentru o viata normala.
   • +1 (7 voturi)    
    Motane, ai spus trei cuvinte (Miercuri, 23 august 2017, 22:27)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui motanul_gri

    care m-au facut sa tresar si sa ma emotionez ca un plod caruia i s-a luat jucaria de catre golanii cartierului : "o viata normala" !

    PS. Da, este singura noastra sansa asta !
  • -4 (14 voturi)    
   Mizerie! (Miercuri, 23 august 2017, 20:32)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Clasa pulitica de la Klaus la ultimu coinsilier e o mizerie (si asta e un eufemism). Vreau partidul meu vreau... un independent politic NU? Evident ca nici amestecul ministrului nu e nepolitic. Sistemul de justitie ar trebui sa functioneze independent total dar si cu obligatii ...Si mai ales toti ar trebui scosi de sub influenta serviciilor , o haita aroganta de indivizi care se cred deasupra tuturor. Asa ca pe ici pe colo Toader are dreptate. Iar mergem in piata Victoriei ca dupa 6 luni sa fie la fel sau mai rau? Parlamentul poate isi va face datoria si va amenda legile.
   • +2 (10 voturi)    
    Faci parte din noul contingent de postaci (Miercuri, 23 august 2017, 22:34)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

    pesedaci, invatati sa nu mai dea cu bata in comentariile lor ci, in mod sofisticat, sa induca o stare de asteptare, de cautionare in continuare a banditilor aflati acum la putere !

    Culmea e ca in ultimele doua saptamani am mai citit cel putin trei, patru comentarii de genul asta !

    PS. Mai rasfirati baieti, mai rasfirati ! :))
    • -1 (3 voturi)    
     Nu doar de doua saptamani... (Joi, 24 august 2017, 7:08)

     motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     ... ci de mult mai multa vreme.

     Cu discursul asta viclean, trambitat anul trecut la posturile tv aservite au castigat alegerile. Ca politicienii din toate partidele sunt la fel, ca nimic nu se poate schimba vreodata, ca toata lumea fura, ca un singur vot oricum nu conteaza, ca a nu te prezenta la urne reprezinta o forma autentica de protest.

     Multi cetateni onesti, dar creduli s-au lasat fraieriti de balivernele astea si in ziua alegerilor au stat acasa. In schimb hotii, asistatii, acea parte a bugetarilor angajati si mentinuti in functie pe pile, pensionarii "speciali" sau cu pensii de boala fictive au mers cu totii la vot.
     Si a iesit ce a iesit.
 • +2 (10 voturi)    
  Monstri ! (Miercuri, 23 august 2017, 19:24)

  Nonidem [utilizator]

  Nu au bun simt,ii doare in spate de viitorul Tarii,de parerea lumii civilizate si democratice!Indivizii astia-borfasi ordinari si extraordinari, unii cu studii juridice nu au decat un singur obiectiv, pe care vor sa-l realizeze indiferent de pretul pe care Tara aflata in administratia-scuzati-in stapanirea lor-acela de a dormi linistiti sa nu-i deranjeze Justitia,Ce e halucinant e ca ei cred ca chiar merita-nu asa- pentru serviciile aduse Patriei- sa dispuna de Lege, sa fie deasupra Legii!Ce monstri infioratori, ce mutanti de scoala bolsevica a nascut somnul acestui popor!Natiune halal sa-ti fie!
 • -4 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 23 august 2017, 19:35)

  [anonim]

 • 0 (16 voturi)    
  Stat de drept mafiot (Miercuri, 23 august 2017, 20:34)

  CalinMircea [utilizator]

  În nici o țară civilizată președintele nu numește procurorii, doar la noi și prin câteva țări bananiere. Normal că dacă am intra în normalitate mafioții și-ar pierde din putere și de aceea sar în sus acum și iar se folosesc de toți împiedicații mintali să-i scoată în stradă, iar să facă scandal, etc. N-o să ne facem niciodată bine dacă prostimea și strada e băgată prea mult în seamă. Justiția a rămas cea mai nereformată instituție din România și așa vor mafioții să rămână - cum încearcă cineva să o modernizeze vin securiștii și creează haosul de rigoare. Se vede foarte bine și din postări că s-a dat ordinul de zi pe unitate. Succes tovarăși!!!
  • +2 (8 voturi)    
   Prostimea de joasa speta e-n parlament ba (Miercuri, 23 august 2017, 22:45)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   nu in strada, v-ati urcat in copac, la prima generatie incaltata!
  • +1 (5 voturi)    
   Domnului Calin Mircea (Miercuri, 23 august 2017, 23:32)

   Coman_M [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   In tarile civilizate electoratul nu alege hoti si mafioti in fruntea tarii. La noi uite ca s-a putut. Lupu este acuma paznic la oi. In plus, nu cred ca ai numarat tu repede tarile alea civilizate. Care sunt tarile alea domnule specialist?
  • +3 (5 voturi)    
   Poftim aici (Joi, 24 august 2017, 1:00)

   UnObservator [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Franța, Germania, Portugalia, Finlanda, Italia.

   Marea Britanie, Belgia, Olanda și Spania îl numesc prin decret regal (au monarh, nu președinte).

   Asta apropo de ordinul pe unitate.
 • +4 (10 voturi)    
  Vorbe goale (Miercuri, 23 august 2017, 23:28)

  Ion Popa [utilizator]

  In 30 de ani de capitalism salbatic am devenit mai prosti pentru ca credem ca cuvintele pe care le folosim exprima pe deplin realitatea. Democratie, justitie, siguranta...
  Totul in Romania este diluat. De la mancare si detergenti la politicieni, onoare si cinste.
  Nici macar mafiotii nu sunt mafioti adevarati ci niste gainari.
  Ne bantuie mediocritatea in tot si in toate. Ca mai apare un Tudorel care vrea reforma noua nu voua, tot din piesa asta e.
 • -1 (3 voturi)    
  s-a strigat linie (Joi, 24 august 2017, 1:11)

  CzCa [utilizator]

  Misto noua linie de argumentare a postei PSD:), s-au întors și consultanții din vacanță nu doar libărcile. Și Benny a crescut finanțarea.
  Revenind la linie. Disperare, lehamite și lipsă de speranță vreți să dați, gratis, a doua oară în 12 luni. La schimb, tot gratis, #CoruptiaUcide. E ok asa sau creștem miza?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by