Editura Didactica si Pedagogica va prelua integral editarea manualelor, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop, care va prezenta saptamana viitoare in Guvern un act normativ in acest sens.

Liviu PopFoto: Captura Digi 24

"Saptamana viitoare vom veni cu un act normativ in Guvern in asa fel incat sa punem capat acestei sarabande din ultimii cinci ani, Editura Didactica si Pedagogica sa preia integral editarea manualelor scolare in asa fel incat elevii de clasa a V-a, toti elevii din Romania sa beneficieze la timp de manuale", a declarat ministrul Educatiei, scrie News.ro.

Liviu Pop a precizat, de asemenea, ca o lege in ceea ce priveste manualele va fi pusa in dezbatere publica in doua saptamani.

"Pentru cei de clasa a V-a, asa cum am anuntat, sunt asigurate toate manualele pentru 11 septembrie, evident, acele indrumare vor tine loc de manual timp de maxim opt saptamani. Legea manualului scolar pe care o vom lansa in dezbatere publica in 12 septembrie va clarifica si acest aspect - manualul digital si manualul pe suport de hartie, insluciv atribuirea acestora si statutul manualelor auxiliare care au ingreunat ghiozdanul elevilor in ultimii ani. Anul viitor toate programele scolare pentru invatamantul liceal vor fi rescrise", a explicat Pop.