Institutul Cantacuzino va fi preluat de catre Ministerul Apararii Nationale si va fi transformat in unitate militara cu conducere militara, a anuntat ministrul Aparari, Adrian Tutuianu, in cadrul sedintei de Guvern.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

“In maxim o luna Institutul Cantacuzino sa devina parte componenta a Ministerului Apararii nationale, pentru ca cu specialistii de acolo ne-am lamurit, poate cu o mana mai de fier, mai militarizata o sa aiba rezultate”, a cerut premierul Mihai Tudose ministrului Sanatatii, Florian Bodog, si ministrului Apararii, Adrian Tutuianu.

Adrian Tutuianu a raspuns ca in maxim trei saptamani va veni cu un act normatic prin care sa fie transferat Institutul Cantacuzino.

“Sigur, daca e sarcina, o preluam. Am si gandit cum ar putea fi organizat, am facut o evaluare prealabila cu ajutorul specialistilor Ministerului Apararii. Nu am toate datele acum. Eu propun ca, impreuna cu ministrul Bodog, pe baza materialului de control pe care l-a facut, in doua saptamani sa venim in Guvern, haideti trei saptamani, cu un proiect de act normativ, prin care sa il preluam si sa il transformam intr-o unitate militara, cu conducere militara si angajati care corespund criteriilor. Ne asumam aceasta chestiune”, a declarat ministrul Apararii.