Fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, Dorin Cristea, a declarat, luni, ca este "stupefiat" de decizia ministrului Educatiei de a-l demite alaturi de alti 13 sefi de inspectorate, adaugand ca motivele demiterilor sunt "usor contestabile din punct de vedere juridic", relateaza News.ro.

"Am fost surprins de notificarea si de ordinul dat de ministrul Educatiei. Este jenant. Sunt stupefiat de punctele incriminatorii care mi-au fost aduse. Imi pare rau de ce se intampla si chiar ma voi alia cu ceilalti 13 colegi si vom da in judecata ministerul, banuiesc. In mod concret s-au reprosat cateva puncte esentiale cu privire la faptul ca nu am informat ministerul despre starea invatamantului, punct comun la toti colegii demisi, ca nu am afisat declaratiile de avere, ca nu am raspuns la o adresa a Prefecturii Vrancea, dar data acestei adrese este 28 august 2017, adica peste zece zile, ca nu am trimis o situatie cu asigurarea resursei umane la nivelul unitatilor de invatamant din Vrancea, ca au fost semnalate deficiente privind programul 'Laptele si cornul', care, conform legii, nu e o problema stricta a inspectoratului scolar. Noi monitorizam, dar de contracte sunt raspunzatoare scolile", a afirmat Dorin Cristea.

El a adaugat ca toate motivele care stau la baza demiterii sale sunt "usor contestabile": "Sunt elemente usor contestabile din punct de vedere juridc. ISJ Vrancea nu a avut niciun control tematic in anul scolar 2016-2017, cred ca s-au pus in valoare toate notificarile si suntem la zi cu toate raportarile. Nu intelegem aceasta decizie,dar avem cale de atac."

Dorin Cristea era sef al ISJ Vrancea din 1 septembrie 2016, cu concurs castigat pe 25 august anul trecut.

Fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Buzau Florina Stoian, demisa in weekend prin ordin de ministru, a declarat, luni, ca a depus, alaturi de ceilalti 13 sefi de inspectorate dati afara, o contestatie la Ministerul Educatiei si ca vor trimite si o solicitare la Curtea de Apel, pentru suspendarea ordinului.

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat, luni, intr-o nota postata pe site-ul institutiei, organizarea selectiei cadrelor didactice in vederea ocuparii, in anul scolar 2017 - 2018, pana la organizarea concursului, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar, a unor functii de conducere din inspectoratele scolare din Arad, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Mures, Olt, Sibiu, Tulcea si Vrancea.

Totodata, potrivit Ministerului Educatiei, mai este vacanta temporar o functie de inspector scolar general la ISJ Brasov si sunt vacante 12 functii de inspector scolar general adjunct din inspectoratele scolare judetene: Alba - 1, Arad - 1, Botosani - 1, Gorj - 1, Giurgiu - 1, Harghita - 1, Mures - 1, Olt - 2, Teleorman - 1, Tulcea - 1 si Vrancea - 1. De asemenea, sunt temporar vacante doua functii de inspector scolar general adjunct la ISJ Salaj si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.