Magistratii Tribunalului Bucuresti ar urma sa pronunte sentinta, vineri, in cazul omului de afaceri Nelu Iordache, trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrazii Nadlac - Arad, in care s-a inregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei in dauna CNADNR, a unei banci si a unei firme de constructii din Spania, scrie news.ro.

Pana acum, Tribunalul Bucuresti a amanat de patru ori pronuntarea unei decizii in acest dosar.

Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti nu va fi definitiva.

In aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

Iordache a fost acuzat de schimbarea destinatiei fondurilor europene, in forma continuata (61 de acte materiale).

Potrivit DNA, Iordache a folosit suma de 31.519.960 de lei incasata de la CNADNR SA "pentru achitarea unor datorii restante ale societatii Romstrade SRL, pentru a sustine societatile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla in mod direct sau prin persoane interpuse, precum si in scop personal, dupa retragerea unor sume in numerar", se arata intr-un comunicat al procurorilor.

De exemplu, Iordache ar fi folosit acesti bani pentru achizitia de terenuri in localitatea Adunatii Copaceni, dupa ce si-a obligat o parte dintre angajati sa semneze mai multe facturi false. "A platit taxe carte funciara si impozit aferente achizitionarii unui teren in comuna Adunatii Copaceni, precum si pentru materiale, lucrari si servicii de consultanta si transport necesare proiectului de constructie a unui complex in comuna Adunatii Copaceni", mai arata procurorii.

In 1 noiembrie 2016, Nelu Iordache a fost trimis in judecata alaturi de Cristian Mihai Buciu, fost director al Directiei operationale din Compania Nationala Posta Romana si Gheorghe Racaru, la data faptelor administrator ai companiei Blue Air, pentru pagubirea companiei nationale cu aproape sapte milioane de euro.

Intr-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de coruptie privind lucrari de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, in cadrul unui contract finantat de Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Craiova.

In acest caz, omul de afaceri este acuzat de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave. Alaturi de Nelu Iordache sunt judecati firma Romstrade si mai multi responsabili de la DRDP Craiova.