Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a anuntat ca a fost lansat in Romania serviciul telefonic SOLVIT la care cetatenii romani vor putea reclama nerespectarea drepturilor lor ca cetateni europeni de catre institutii din alte tari ale Uniunii Europene, informeaza News.ro.

Este vorba de un serviciu telefonic gratuit TELVERDE-SOLVIT, un instrument menit sa solutioneze, pe cale informala si cu celeritate, problemele generate de aplicarea necorespunzatoare a legislatiei europene privind piata interna.

"Democratizarea accesului la informatiile de interes public, pe teme europene, reprezinta o componenta prioritara a mandatului meu. Prin lansarea acestei linii telefonice gratuite, ne dorim sa aratam ca cetatenii romani sunt protejati si ca reactionam atunci cand exista orice semnal ca ei sunt tratati incorect. TELVERDE-SOLVIT vine in intampinarea persoanelor fizice si juridice ale caror drepturi dobandite prin calitatea de cetatean al Uniunii Europene au fost incalcate intr-un alt stat membru", a declarat Victor Negrescu.

Numarul 0800 672 507 poate fi apelat, gratuit, din orice retea de telefonie fixa sau mobila, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 - 16:00. SOLVIT ca primi reclamatiile facute de persoanele fizice sau agentii economici romani la adresa unor autoritati publice din alte state europene legate de aplicarea necorespunzatoare a legislatiei comunitare.

Serviciul este gratuit, iar cererilor vor fi solutionate in termen de 10 saptamani.