Proiectul de majorare cu 15% a salariilor lucratorilor din penitenciare va fi gata saptamana viitoare, anunta sindicatele angajatilor din sistemul penitenciar, care precizeaza ca vor cere ca masura sa intre in vigoare din 1 octombrie, ca si in cazul politistilor, informeaza News.ro.

"Pe scurt, proiectul cu majorarea 15% o sa-l avem saptamana viitoare si facem toate diligentele pentru ca acesta sa fie aplicat incepand cu data de 1 octombrie, ca la politisti", au precizat sindicalistii.

El a precizat ca discutiile privind statutul vor incepe imediat dupa 23 august, "scopul fiind sa fie promovat undeva la inceputul lunii septembrie".

"In ceea ce priveste suplimentarea statelor si deblocarea concursurilor, ministrul va prezenta un memorandum pana la sfarsitul lunii septembrie in Guvern. Restul problemelor le reluam", sustin reprezentantii angajatilor din penitenciare.

Sindicatele din penitenciare s-au intalnit miercuri cu ministrul Justitiei pentru discutii pe tema majorarii salariilor, suplimentarii statelor de functii din sistemul penitenciar si despre bugetul ANP, conform anuntului facut de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.