Politia filipineza a ucis 32 de persoane intr-o serie de raiduri din apropierea capitalei Manila, aceasta fiind cea mai sangeroasa noapte a razboiului impotriva drogurilor a presedintelui Rodrigo Duterte, noteazaThe Guardian.

Suspectii de trafic de droguri, ucisi pe banda rulanta in FilipineFoto: Captura YouTube

Duterte a castigat usor alegerile prezidentiale de anul trecut dupa ce a promis o razboi fara precedent impotriva traficului de droguri, in care vor fi ucise zeci de mii de persoane.

Seriea de raiduri de luni noapte a generat cel mai mare bilant al mortilor dintr-o singura noapte de actiuni politienesti.

Ultimele raiduri de amploare au avut loc pe 30 iulie, cand fortele de ordine au omorat 16 persoane, inclusiv un primar, intr-o actiune intr-un oras din sudul tarii.

Superintendentul de politie Romeo Caramat a spus miercuri ca 67 de operatiuni ale politiei din diferite parti ale provinciei Bulacan au dus la uciderea a 32 de suspecti si la arestarea a altor 109.

Potrivit politiei, au fost confiscate 21 de arme de foc si circa 100 de grame de metamfetamine.

Datele guvernamentale arata ca, de cand Duterte a fost investit, pe 26 iulie 2016, un total de 3.451 “personalitati ale drogurilor” au fost ucise in operatiuni ale politiei.