Managerul Sanatoriului de Nevroze din Predeal, Simona Daniela Buricea, a fost condamnata de catre magistratii Judecatoriei Brasov la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar sotul acesteia, Iordan Buricea, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, scrie News.ro. Simona Daniela Buricea a mai fost acuzata ca a incheiat contracte cu firma sotului sau si ca si-a angajat familia la spitalul pe care il conducea.

Simona Daniela Buricea nu mai are dreptul sa ocupe o functie publica timp de cinci ani, trebuie sa se prezinte periodic la Serviciul de Probatiune si sa anunte orice schimbare de domiciliu.

Sentinta Judecatriei Brasov a fost data la mijlocul lunii iulie si a ramas definitiva dupa ce nu a fost atacata cu apel in 15 zile.

Simona Daniela Buricea a fost gasita incompatibila de catre ANI dupa ce, concomitent cu functia de manager a Sanatoriul de Nevroze din Predeal, a fost consilier local si contabila la mai multe firme. In plus, a incheiat contracte intre spital si firma sotului sau cauzand un prejudiciu de aproape un milion de lei.

Totodata, Simona Daniela Buricea si-a angajati sotul si fiul la Sanatatoriul din Predeal in perioada in care a detinut functia de maganer, cei doi incasand salarii in valoare de 73.062 de lei. Dupa descoperirea starii de incompatibilitate a fost sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

Potriovit procurorilor, Simona Daniela Buricea a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie admnistrativa, intrucat, in calitate de manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal, a semnat contracte de executie lucrari si a aprobat achizitionarea de bunuri si servicii de la Jord Mobil Com S.R.L., respectiv Aldrex Cons S.R.L. (societati comerciale in cadrul carora sotul sau detine calitatea de asociat unic si functia de administrator), precum si cu Termo Bunea S.R.L. si Montano Euro Constil S.R.L. (societati comerciale in cadrul carora persoana evaluata a fost angajata in functia de contabil in perioada 1 aprilie 2008 - 1 aprilie 2013).

"De asemenea, in perioada 2011 - 2013, sotul persoanei evaluate a obtinut prin intermediul societatilor comerciale al caror administrator este un folos patrimonial in cuantum de 971.511,05 lei, iar Termo Bunea S.R.L. si Montano Euro Constil S.R.L, societati comerciale in cadrul carora persoana evaluata a fost angajata in functia de contabil, au obtinut un folos patrimonial in cuantum de 113.772,88 lei¬, se arata intr-un comunicat de presa emis de Agentia Nationala de Integritate.