Traficul rutier este foarte intens pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucuresti - Constanta. In zona Fetesti - Cernavoda, masinile circula cu o viteza mai redusa decat in mod obisnuit. La iesirea de pe autostrada A4, la intersectia cu DN39, viteza de deplasare este de aproximativ 50 km/h (deoarece limita de viteza din localitatea Agigea, situata pe DN39, este de 50 km/h), transmite Centrul Infotrafic. Circulatia este intensa si spre Brasov.

Autostrada Soarelui - A2Foto: Agerpres

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa foloseasca si alte rute catre Constanta, cum ar fi:

-DN2 Bucuresti - Urziceni, DN2A Urziceni - Slobozia - Harsova - Constanta;

-DN3 Bucuresti - Lehliu - Calarasi - traversare cu bacul spre Ostrov - Adamclisi - Constanta.

Pe ruta DN3 Bucuresti - Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara - Fetesti - A2 Fetesti - Cernavoda, DN22C Cernavoda - Murfatlar, DN3 Murfatlar - Constanta, se poate circula in conditii bune, exceptand tronsonul A2 Fetesti - Cernavoda.

In judetul Constanta, pe DN39, autovehiculele ruleaza cu viteza redusa intre Tuzla si Eforie-Nord, pe sensul de mers catre Mangalia. In Eforie-Nord, banda cu circulatie reversibila este deschisa pentru sensul de mers Constanta - Mangalia.

Circulatie intensa si spre Brasov

Circulatia este intensa si pe DN1 Bucuresti - Brasov, iar masinile inainteaza in coloana la intrarea in Comarnic dinspre Cornu si intre Sinaia si Busteni. Pe sensul de mers Brasov - Bucuresti, exista coloana intre Azuga si Busteni.

Pe ruta alternativa dinspre Ploiesti catre Brasov, DN1A, se circula in coloana intre localitatile Coada Malului si Valenii de Munte (unde trecerile pentru pietoni sunt intens folosite).

In judetul Arges, pe DN7 Pitesti - Ramnicu-Valcea, autovehiculele incetinesc mai mult decat este necesar la o trecere la nivel cu o cale ferata inchisa, in zona Bascov - Valea Ursului. S-a format coloana de masini pe sensul de mers catre Valcea, inclusiv la iesirea de pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti.

Tot pe DN7 Pitesti - Ramnicu-Valcea se circula cu viteza redusa in zonele Moraresti (judetul Arges) si Aldesti (judetul Valcea).

Pentru ca numarul de masini este in crestere pe DN7C-Transfagarasan, vor aparea probleme de trafic si in zona Balea-Lac (unde parcarea este deja plina).