Circulatia rutiera este foarte intensa, vineri , pe sensul catre litoral al autostrazii A2 Bucuresti - Constanta, iar valorile de trafic sunt in crestere, anunta Centrul Infotrafic. Circulatia este ingreunata si pe DN1 Ploiesti - Brasov. Pe sensul de urcare (catre Brasov), este aglomeratie la Comarnic si pe tronsonul Sinaia - Azuga, iar pe sensul de coborare, de la limita cu judetul Brasov pana la Busteni.

Pentru evitarea ambuteiajelor, soferii care doresc să se deplaseze pe ruta Ploiești - Brașov pot alege traseul alternativ DN1A Ploiești - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Brașov.

"Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, sfatuim conducatorii auto care se deplaseaza pe aceasta artera sa manifeste prudenta sporita la volan, sa nu efectueze manevre periculoase si, foarte important, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte (pentru a putea opri in conditii de siguranta in orice moment)", arata politistii rutieri.

Soferii care circula spre mare sunt sfatuiti de politistii rutieri sa achite tariful de trecere pentru podurile peste Dunare (peaj) la statiile de alimentare cu carburanti sau prin sms, la numarul 7577. Daca se opteaza pentru plata peajului la distribuitorii autorizati sau prin sms, acesta se poate achita inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii, mai precizeaza Centrul Infotrafic.