Politia turca a retinut un cetatean rus care a jurat credinta Statului Islamic si care ar fi planuit sa doboare cu o drona un avion american stationat la baza aeriana Incirlik, inainte de a lansa un atac supra unei organizatii religioase alevi, relateaza Hurriyet, citat de News.ro.

Politia antiterorism a lansat operatiunea dupa ce a primit informatii ca un presupus militant ISIS, Renat Bachiev, facea pregatiri in provincia Adana, din sudul tarii pentru a organiza atacuri in numele gruparii jihadiste.

Fortele de ordine l-au urmarit pe militant si l-au vazut inspectand zona din jurul asociatiei alevi din Incirlik, cu o bicicleta.

Ulterior, ei au luat masuri, dupa ce au stabilit ca rusul intentiona sa lanseze si un atac vizand militari americani de la baza aeriana Incirlik, precum si sa doboare un avion american cu o drona.

Mai mult, el ar fi cerut 2.800 de lire turcesti (aproximativ 600 de euro) de la alti militanti ISIS, pentru a cumpara a drona.

In cursul audierilor, Bachiev a recunoscut ca face parte din gruparea jihadista si a dezvaluit ca militantii ISIS au mai incercat sa organizeze un atac vizand militari SUA din Siria, dar au esuat.