Valul de caldura se intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. De joi dimineata este valabil un Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat pentru sase judete din vest.

Cod portocaliu de caniculaFoto: meteoromania.ro

In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade. Minimele nocturne nu vor cobori, in general, sub 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 24 - 25 de grade.

Caldura mare va fi si in alte 13 judeţe, pentru care meterologii au emis Cod Galben: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Vâlceas, Olt şi Teleorman. În aceste zone, vor fi temperaturi între 35 şi 37 de grade.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade si izolat in Campia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade.

Valul de caldura va persista pana spre sfarsitul saptamanii. In zonele de munte, indeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restranse in timpul dupa-amiezelor vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice.