Guvernul a aprobat Legea vaccinarii obligatorii. Copiii nu vor fi primiti in gradinite si scoli fara vaccinurile obligatorii

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 9 august 2017, 20:13 Actualitate | Esenţial


Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com
Guvernul a aprobat proiectul de lege care instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie. Potrivit legii, la data inscrierii intr-o colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Categoriile de vaccinari obligatorii sunt:

 • vaccinarile cuprinse in Calendarul National de Vaccinare pentru copii;
 • vaccinarile impuse de situatii epidemiologice care implica vaccinarea ca masura de interventie in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;
 • vaccinarile pentru personalul medico-sanitar din unitatile sanitare publice si private;
 • vaccinarile pentru alt personal din unitatile publice si private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infectioase sau pot reprezenta surse de infectie care ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin hotarare de guvern.
Raspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine parintilor, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei care se ocupa de cresterea si ingrijirea unui copil in baza unei masuri de protectie speciala.

In cazul vaccinarii obligatorii, consimtamantul pentru vaccinare se prezuma ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face in scris.

Potrivit legii, la data inscrierii intr-o colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, CNAS si ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie, finanteaza si organizeaza activitatea de vaccinare in Romania.

De asemenea, proiectul de lege prevede infiintarea si functionarea unui Grup Tehnic de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare (GTCAV), comisie consultativa a Ministerului Sanatatii, cu rol in elaborarea Strategiei Nationale de Vaccinare si coordonarea activitatii de vaccinare la nivel national. Principala atributie a acestui GTCAV este de  analizare a  politicilor de sanatate nationale si internationale si recomandarea de  politici nationale de imunizare optime.

Totodata, in cadrul Directiilor de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti se vor infiinta Comisiile judetene de vaccinare, respectiv a municipiului Bucuresti, ca structura fara personalitate juridica, in coordonarea GTCA, cu rol in supravegherea activitatii de vaccinare la nivel judetean, respectiv la nivelul municipiului Bucuresti.

Regulamentul de organizare si functionare a GTCAV, precum si a comisiilor judetene de vaccinare se aproba prin Ordin al ministrului sanatatii.

De asemenea, prin prezentul proiect de lege sunt stabilite clar atributiile si responsabilitatile tuturor actorilor implicati in procesul de realizare a activitatilor de vaccinare, institutii publice si societate civila.

Astfel, pentru responsabilizarea si asumarea atributiilor prevazute in proiectul de act normativ, au fost stabilite sanctiuni pentru fiecare dintre actorii implicati in procesul de vaccinare:
 • institutii ale autoritatilor publice centrale si locale: Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica, Directiil de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti, institutii de invatamant, directiile generale de asistenta sociala si protectie a copilului;
 • furnizorii de servicii medicale de vaccinare;
 • parintii sau reprezentantii legali ai copiilor eligibili la vaccinare;
 • producatorii si distribuitorii de vaccinuri.
Proiectul de lege creeaza cadrul legal necesar pentru interventia eficienta a autoritatilor in situatii epidemiologice speciale, prin reglementarea centrelor de vaccinare fixe sau mobile si prin constituirea de echipe de interventie speciale.

De asemenea, actul normativ stabileste constituirea unui stoc de rezerva de vaccinuri si consumabilele, cel putin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate minim 18 luni. Acest stoc va fi folosit in situatii epidemiologice speciale sau in cazul inregistrarii unor discontinuitati de aprovizionare la nivelul producatorilor de vaccinuri.

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, isi asuma asigurarea conditiilor pentru diagnosticul si tratamentul optim al oricaror reactii adverse ale vaccinarii, precum si compensarea oricaror efecte de durata, daca sunt dovedite relatiile de cauzalitate.

Totodata, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Nationale asigura pregatirea studentilor facultatilor de medicina, a medicilor rezidenti in specialitatile medicina de familie, pediatrie, boli infectioase, epidemiologie, medicina de laborator, precum si a asistentilor medicali, in insusirea notiunilor de vaccinologie.

Normele de aplicare urmeaza a fi aprobate in termen de 12 luni de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.

Tot intr-un interval de 12 luni de la publicare, furnizorii de servicii medicale de vaccinare care functioneaza la respectiva data au obligatia de a se inregistra in RENV.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13507 vizualizari

 • -4 (22 voturi)    
  ... (Miercuri, 9 august 2017, 20:25)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  Finally ... acum prostii care vor sa isi omoare/nenoroceasca puradeii, trebuie sa caute alta metoda.
  • -1 (9 voturi)    
   Nu ati observat ca sunt amendati daca nu se duc (Joi, 10 august 2017, 7:18)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   la instructaje ! Deci ma duc la instructaje si nu vaccinez copilul ! Ce rezolva asta ?
   • -4 (24 voturi)    
    Instructaje... (Joi, 10 august 2017, 9:46)

    altVasile [utilizator] i-a raspuns lui deval

    Mai degrabă este vorba de vânătoare clasică de vrăjitoare și eretici (a căror unică vină stă în faptul că nu s-au închinat cu reverență și mare admirație la poala Dogmei Vaccinării, vaca sfântă a medicinii alopate) care să fie aduși în fața tribunalului inchiziției moderne (comisiile de vaccinare județene) în vederea spălării pe creier și a pedepsirii aspre (prin amenzi cocoșante și prin asmuțirea câinelui turbat - Barnevernetul românesc - asupra copiilor a căror unică vină este că au îndrăznit să fie sănătoși și plini de viață fără de plătirea Taxei de Protecție impuse de marile companii farmaceutice).

    Legea vaccinarii obligatorii este o lege totalitară, care marchează introducerea dictaturii medicale pe teritoriul coloniei complet aservite intereselor străine, cu numele de România. România nu mai are popor. România are doar o populație (din ce în ce mai mică, pe fondul colapsului demografic fără de precedent) care ocupă un anumit teritoriu geografic. Dacă ar fi avut popor, atunci acel popor și-ar fi apărat copiii (la nevoie chiar și cu toporul și furcile în mână), așa cum au procedat străbunicii noștri de atâtea ori în cursul istoriei.
    • +1 (9 voturi)    
     :) (Joi, 10 august 2017, 11:49)

     Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

     Aceleasi povesti conspirationiste cu farmacii care sa imbogatesc cu Soros cu strainii care "e" rai etc.

     Asa ca si intrebare pentru tine, ti-ai duce copilul la o gradinita unde ar fi 90% copii nespalati (nu vreau sa numesc vreo etnie aici).
     • -1 (11 voturi)    
      De ce să-l duc la grădiniță??? (Joi, 10 august 2017, 12:08)

      altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      Nu are mamă?! Cum să lași un copilaș, în peroada cea mai critică pentru formarea caracterului său, pe mâna unor străine?!
     • +2 (12 voturi)    
      Povești conspiraționiste?! (Joi, 10 august 2017, 12:20)

      altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      Omule, am impresia că nu știi pe ce lume trăiești. Atunci când ai un produs sau mai multe produse, care se vând, ÎN MOD OBLIGATORIU și REPETAT, la milioane și milioane de oameni rezultatul e$te cu foarte multe zerouri după $-ul din conturile firmelor producătoare/distribuitoare. Și nu este vorba de nicio conspirație aici, este vorba doar de business și de matematică elimentară. Conspirațiile (și de când Cain a conspirat și și-a omorât mișelește fratele, conspirațiile au tot curs pe acest pământ blestemat) se întâmplă undeva prin locurile dosite de ochiul marelui public (”ungi” pe cine trebuie cu anumite ”alifii”, după care totul merge ca pe roate). Sau poate dumneata vrei să ne spui că CINSTEA este acea trăsătură de caracter care o caracterizează pe absolut orice persoană aflată în slujba statului? În toată aparatul acela de stat, care se tot umflă, nu există absolut nicio iudă care să fie despusă să-și vândă chiar și propria mamă pentru o sumă potrivită de bani?! Sunt întrebări evident retorice...
      • -2 (2 voturi)    
       lol (Joi, 10 august 2017, 16:50)

       Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

       Pai in mod obligatoriu si repetat platim si impozite si taxe la Stat nu-i asa? Tot in mod obligatoriu si repetat ingrosam afacerile celor care vand produse aimentare (pentru ca trebuie sa mancam nu-i asa?).
       In lume exista sute de companii farmaceutice care pot sa produca un anumit vaccin. Orice descoperire a unui medicament nou poate fi patentata pentru 5 ani iar dupa cei 5 ani formula chimica devine publica si oricine poate sa produca acel medicament. Nu vad nicio consipratie aici si niciun business necurat!
       In plus daca nu ma insel tu cetatean al acestei tari primesti gratuit acel vaccin si din banii mei deoarece si eu sunt contribuabil. Nu inteleg unde atata isterie?
       Asa hai sa nu mai fac Statul nimic pentru ca totul e cu dedicatie nu? Sa nu se mai asfalteze strazi ca sa nu ii imbogatim pe altii, sa nu se mai cumpere medicamente pentru spitale ca sa nu-i imbogatim pe altii etc etc.
       Voi astia cu abtivaccinarea sunteti niste ipocriti. Vaccinul este doar un alt "medicament" pe care Statul il cumpara la fel ca si toate medicamentele existente in spitale. Deci mai lasati-ne cu povestile astea despre intelegeri pe la spate pentru ca fac parte dintr-o alta discutie si alt domeniu si NU constituie in niciun caz vreun motiv de a te impotrivi vaccinarii!
       Te rog sa vii cu argumente stiintifice si nu in calitate de "facebook-ist" atotstiutor. Adu-mi 100 de medici (care au invatat cativa zeci de ani medicina ca sa poata profesa) si sa vedem daca exista mai mult de 1% care sa spuna categoric ca vaccinurile sunt rele!
       Pentru mine cei antivaccinare sunt niste ipocriti ignoranti!
 • +7 (17 voturi)    
  TBC?! (Miercuri, 9 august 2017, 22:50)

  gabisf [utilizator]

  Dr Mythnick aberezi, cazurile mortale de rujeola au fost din vina statului ca nu a avut doze de vaccinuri pentru totii copiii, iar cei care au murit sufereau si de alte boli. Pe mine ma ingrijoreaza lista de vaccinuri obligatorii pentru colectivitate in care nu este trecut TBC-ul.
  • +4 (12 voturi)    
   BCG nu are valoare epidemiologica ! (Joi, 10 august 2017, 0:38)

   Andra99 [utilizator] i-a raspuns lui gabisf

   Cu toate ca este utilizat de aproape 100 de ani (!), vaccinul BCG nu si-a dovedit eficienta in profilaxia tuberculozei. Renuntarea la acest vaccin ar aduce numai avantaje, IDR-ul nemaifiind falsificat. Astfel se pot depista mai usor cei infectati si se pot lua la timp masurile care se impun pentru prevenirea raspandirii bacilului Koch. Pe mine ma ingrijoreaza LIPSA VACCINULUI ANTIPOLIO din lista. In conditiile valului de refugiati care aduc cu ei aceasta boala din Orientul Mijlociu, aceasta scapare ar trebui rapid corectata !!!
   • +4 (4 voturi)    
    Polio (Joi, 10 august 2017, 12:05)

    AndreiS83 [utilizator] i-a raspuns lui Andra99

    E cel mai probabil o greseala in articol. Vaccinul anti-polio nu se face singular, este vb de vaccinul hexavalent care protejeaza de Difterie, tetanos, tuse convulsiva, polio, hepatita b si influenza b. Cateva dintre ele fiind trecute in articol, banuiesc ca au fost omise din greseala
   • +1 (1 vot)    
    N-ai voie sa zici nimic de refugiati... (Vineri, 11 august 2017, 8:33)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Andra99

    ...care sunt potentiali purtatori de boli care nu exista in Europa. Poate ar fi mai bine sa "corectam" primirea cu miile, fara nici o verificare, a milioane de imigranti?
 • +2 (12 voturi)    
  deci a fost nevoie de o 'criza' (Joi, 10 august 2017, 2:49)

  Coco Whistle [utilizator]

  ca sa iasa repede o lege. pe de alta parte iar citeva persoane ca in romania decid pe termen lung ce se intimpla in intreaga societate civila. ce ma ingrijoreaza pe mine e 'prezumtia de consintamint' nu am mai auzit asa ceva , 2 'la intarea in colectivitate' - care e definita ca fiind ce, cresa, cardinita, venirea pe lume si 3.care sint reglementarile la vaccinurile cu continut de mercur de ex? 4. in afara de vaccinare ce se specifica la punctul de prevenire si limitare a extinderii unei epidemii in conditiile in care nici un vaccin nu protejeaza 100%. 5.educarea populatie tine doar de 'prezumtia de consintamint'? lol...si ma intorc la titlu...tinind cont ca gena e diferita de cea din romania, putem afirma ca legea aparuta din senin e una 'interesanta'?
  • +5 (7 voturi)    
   Mercur (Joi, 10 august 2017, 12:10)

   AndreiS83 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Conform FDA, "A vaccine containing 0.01% thimerosal as a preservative contains 50 micrograms of thimerosal per 0.5 mL dose or approximately 25 micrograms of mercury per 0.5 mL dose. For comparison, this is roughly the same amount of elemental mercury contained in a 3 ounce can of tuna fish."
   Deci o conserva de ton are la fel de mult mercur ca un vaccin. Acuma, de acord ca nu-i dai peste oceanic bebelusului sub 6 luni dar, de ex, Hexacima, principalul vaccin care se face in 2 doze pana la 6 luni (2 luni si 4 luni) nu are mercur. http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2017/20170411137538/anx_137538_ro.pdf
   • +1 (7 voturi)    
    :) (Joi, 10 august 2017, 14:32)

    Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui AndreiS83

    Mai Andrei, cum iti permiti sa ii contrazici pe acesti oameni atotstiutori? Nu vezi ca ei stiu mai bine exact ce este un vaccin si exact cum sta treaba cu mercurul?
    Au auzit si ei faza asta cu mercurul de la Olivia sau stiu si eu cine si acum tot pe a lor o tin.
    Ma mir cum de nu face Olivia o campanie si impotriva bananelor care sunt radioactive (stiintific dovedit). Ar mai manca o paine si pe subiectul asta...
    • 0 (0 voturi)    
     Ne scuzi ca am contrazis un atotstiutor ca tine (Vineri, 11 august 2017, 13:21)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

     ...care nu se informeaza de pe internet si are o logica de 2 lei.

     Daca spune un om beat "iarba e verde", trebuie sa fie automat fals, pentru ca respectivul e beat. Deci tot ce trebuie sa faci ca sa demonstrezi ca ceva e fals, e sa gasesti un om compromis sau criticabil si sa-l faci sa spuna acel lucru. Nu mai conteaza ca au spus-o si altii, oameni cu pregatire si experienta. Tu tot timpul vei aminti de acel om beat. Cam asta e logica ta de "atot stiutor" penibil.

     Cred ca toti antivaccinistii astia s-au imbogatit teribil de pe urma campaniei antivaccin. Fa niste donatii pentru sarmanele companii farmaceutice, sa-i scoti din foame.
 • +3 (9 voturi)    
  deci a fost nevoie de o 'criza' (Joi, 10 august 2017, 2:49)

  Coco Whistle [utilizator]

  ca sa iasa repede o lege. pe de alta parte iar citeva persoane ca in romania decid pe termen lung ce se intimpla in intreaga societate civila. ce ma ingrijoreaza pe mine e 'prezumtia de consintamint' nu am mai auzit asa ceva , 2 'la intarea in colectivitate' - care e definita ca fiind ce, cresa, cardinita, venirea pe lume si 3.care sint reglementarile la vaccinurile cu continut de mercur de ex? 4. in afara de vaccinare ce se specifica la punctul de prevenire si limitare a extinderii unei epidemii in conditiile in care nici un vaccin nu protejeaza 100%. 5.educarea populatie tine doar de 'prezumtia de consintamint'? lol...si ma intorc la titlu...tinind cont ca gena e diferita de cea din romania, putem afirma ca legea aparuta din senin e una 'interesanta'?
  • +2 (14 voturi)    
   Cerc pătrat? Sau poate burlac căsătorit? (Joi, 10 august 2017, 10:41)

   altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   ”Consimțământul prezumat” are cam tot atâta consistență logică ca și ”cercul pătrat” sau ”burlacul căsătorit”. Unde, în ce alt domeniu al vieții, ai mai auzit dumneata ca relațiile dintre oameni sau dintre cetățeni și organele statului să se bazeze pe principiul ”consimțământului prezumat”???

   Bărbat acuzat de viol. Judecătorul: ”De ce ai violat-o?” Acuzatul: ”Nu am violat-o, totul s-a înâmplat de comun acord!” Judecător: ”Cum ți-ai dat seama că a fost de comun acord?” Acuzat: ”Tăcerea ei a fost un semnal clar pentru mine că este de acord. Dacă nu ar fi fost de acord, atunci și-ar fi exprimat refuzul - numaidecât în scris (sic!), verbal nu ar fi fost suficient de clar pentru mine. A tăcut? A tăcut! Ce înseamnă aceasta?! Înseamnă, domnilor, că a fost de acord! Este clar ca buna ziua! Încetați să mai învinovățiți un om absolut nevinovat de acte oribile care nici măcar nu i-au trecut prin minte!!!”

   Că biata femeie a tăcut din cauza fricii paralizante față de amenințările monstrului nu mai contează. Tot ceea ce contează este că tăcerea ei a fost interpretată de către violatorul ei ca și ”consimțământ prezumat”.

   Cine, ce om întreg la minte, ar putea să ”cumpere” pledoaria violatorului?!

   Și atunci dacă în cazul unui viol ”consimțământul prezumat” nu funcționează (după cum nu funcționează nici în multe alte situații), de ce ar funcționa această aberație juridică, născută în mintea bolnavă a unor oameni certați cu logica, în situația injecării unor substanțe otrăvitoare în corpurile copiilor?!
  • +6 (14 voturi)    
   Continuare... (Joi, 10 august 2017, 11:35)

   altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Minionii (altfel nu am cum să-i numesc) care au lucrat pe șestache la plăsmuirea acestui proiect de lege știau foarte bine prevederele constituției cu privire la libertatea omului: ”(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.” Art. 24

   Și atunci au hotărât ca, printr-un șeretlic juridic aberant - numit ”consimțământ prezumat”, să înfrângă prevederele clare ale constituției, reducându-i pe cetățenii României la nivelul unor simple animale. De ce la nivel de animale? Pentru că doar pe animalele necuvântătoare poți să le ”vaccinezi” (vaca -> vaccinare, din punct de vedere istoric conceptul de ”vaccinare” a pornit... surpriză! de la o... vacă) în baza ”consimțământului prezumat”. Nimic mai mult, nimic mai puțin...
 • +2 (8 voturi)    
  Datele prezentate sunt "din burta" ! (Joi, 10 august 2017, 7:31)

  deval [utilizator]

  O directie judeteana , la tv , a spus ca au lasat la domiciliu invitatii la vaccinare si au considerat ca cei care nu au venit...refuza vaccinarea ! Adica,
  -cifrele privind nevaccinatii nu provin in totalitate din declaratii de refuz a vaccinarii;
  -cifrele prezentate nu ii includ pe cei neinstitutionalizati , care nu sunt inscrisi la vre-un medic de familie pentru ca nu stiu ca trebuie sa o faca sau nu exista medic de familie in sat/comuna/rapa in care traiesc
  Adica nu exista o metodologie scrisa, o procedura in modul de actiune, in prezentarea datelor !
  Daca il mai strange o data de oua, Bodoc raporteaza si vaccinarea parintilor !!!
  • +2 (10 voturi)    
   .... (Joi, 10 august 2017, 9:10)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui deval

   SI in Bucuresti ce scuza au? Ca numai in clasa copilului meu sunt vreo 4 care nu au ROR-ul facut pe motiv de mamici specialiste in medicina invatata pe net. Daca va face una din fetele astea rujeola cand va fi insarcinata?
   • +5 (13 voturi)    
    Raspuns (Joi, 10 august 2017, 10:13)

    Arh. [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Mai grav e ca medicii aia care vaccineaza nici macar de pe net nu se informeaza. Daca ii intrebi mai multe despre vaccin i-ai terminat, zic ca e bun si sa nu mai pui intrebari...
    • +4 (8 voturi)    
     comision si amenintari (Joi, 10 august 2017, 13:25)

     rodionvalentin [utilizator] i-a raspuns lui Arh.

     In afara de lipsa de informare medicii au comisioane grase la vaccinare.Iar cei s-au documentat si incearca sa spuna adevarul sunt amenintati cu retragerea dreptului de practicare a medicinii.
 • -3 (21 voturi)    
  o lege totalitara (Joi, 10 august 2017, 8:24)

  pb80tm [utilizator]

  asa ceva se supune unui referendum. toate experimentele medicale din lume au acum laboratorul ideal. o natiune condusa de mitomani. am experienta neplacute cu vaccinarea si cu toate astea, ca parinte mi-am riscat viata copilului si am facut schema de vaccinare. ce nu a facut medicul copilului? ce nu a facut sistemul sanitar? nu a inregistrat nici o reactie adversa, nu a facut nici o analiza pt a determina cauza reactiei antivaccin. nu ma intereseaza minusurile voastre de propagandisti. stiu pe propria piele si stiu ca orice mama nu isi risca viata copilului ei sau sa oblige alta mama sa faca vaccin cand stie ca sunt reactii adverse. ce stiu sigur e ca majoriatea partizanilor vaccinarii obligatorii nu au copii, nu intemeiaza o familie traditionala adica traiesc in concubinaj, si cel mai ades au un nivel mediocru atit social cat si profesional. poate in mediile voastre sunteti toti genii si superprofesionisti. de aia merge tara asa de bine si la vot si la economie.
  • 0 (8 voturi)    
   Serios? (Joi, 10 august 2017, 12:00)

   pag [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   Iti dau dreptate ca ar trebui notate eventualele reactii adverse. Dar reactii adverse poti avea si de la o amarata de aspirina.

   Si BTW, sunt tata de fetita , ieri i-am facut prima doza de hexacima, prevenar si rotarix. Si voi face toate vaccinurile din schema obligatorie, plus ceva din optionale. Si da, am familie traditionala cum ii spui tu, si mai suntem si amandoi parintii cu studii superioare. Falsa ta superioritate ascunde defapt o limitare crasa la sursele de informare.
   • 0 (10 voturi)    
    cum spuneam in txt (Joi, 10 august 2017, 12:34)

    pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui pag

    mama. tu ca tata nu ai aceiasi legatura cu copilul. iar familia ta e caz particular. hai sa facem o statistica sa vedem cate famili cu tata si mama sunt dispuse sa oblige alte famili sa-si vaccineze copii. si ma refeream ca cei mai vocali sunt cei fara copii si fara familie. cati ani ai ? cate din realizarile tale personale au un impact pozitiv in societate? de ce crezi ca daca ai studii superioare esti peste medie? mediocritate e clopotul lui gaus centrat pe medie. deja majoritatea cetateniilor se lafaie in studii superioare. asta nu ai scuteste de mediocritate prietene. sti cand s-a descoperit mecanismul detectarii virusului? cauta pe net citeste da un raspuns pertinet, nu partizan. am trait si pe alte meleaguri si nu am fost OBLIGAT sa imi vaccinez copilul. eu nu te oblig sa nu iti vaccinezi copilul. de aia e totalitara legea. in acest dialog cei proobligativitate vaccin sunt la fel de surzi ca si dictatorii. mecanismul functionarii sistemului imunitar e mult mai complex decat crezi. vaccinul e o tehnologie invechita. stintifiic trebuie o alta abordare. dar stiinta e acaparata de comercial si politic. iar dta esti un partizan. eu nu sunt impotriva vaccinului. dar repetam greseala antibioticelor VS bacterii. iar in cazul vaccinurilor o sa fie mai grav. citeste si ce mai zice oms printre randuri nu numai ce e mainstream
    • 0 (10 voturi)    
     Incearca (Joi, 10 august 2017, 13:18)

     pag [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

     Sa le explici copiilor alora care au murit in epidemia de acum INFESTATI DE UNII NEVACCINATI cum ca vaccinurile sunt diavolul pe pamant. Si a compara modul de actiune al unui vaccin cu modul de actiune al unui antibiotic mi se pare hilar.
     Da, in viitor poate vor aparea alte mecanisme etc, dar pana la Dumnezeu te manaca sfintii.

     Nici varsta si nici realizarile mele nu sunt relevante in contextul de fata. Daca am fi pe privat, ti le-as putea spune, dar nu suntem.

     Si, BTW, statul NU TE OBLIGA sa iti vaccinezi copilul, TE OBLIGA SA ITI ASUMI RASPUNDEREA. Poti sa dai semnatura ca refuzi. Daca ceva se intampla pentru ca tu nu ti-ai vaccinat copilul, in afara de raspunderea morala, vei avea si raspundere materiala. Nu vad de ce ar plati statul tratamentul copiilor tai daca au probleme care pot fi prevenite prin vaccin atat timp cat tu ai refuzat. Si nici nu vad de ce ar risca viata altor copii din comunitate (gradinita, scoala) pentru convingerile tale.
     • +2 (10 voturi)    
      mai incearca , nu e de ajuns (Joi, 10 august 2017, 14:17)

      rodionvalentin [utilizator] i-a raspuns lui pag

      Ma uimesti.Acum stii sigur nu numai ca de la rujeola au murit copiii aia dar si ca au fost contaminati de nevaccinati?Ai auzit ca boala o pot face si vaccinatii si pot fii contagiosi si ei?Sau daca ia boala de la vaccinati nu mai e acelasi lucru?De unde stii ca nu au luat boala de la cei vaccinati?ITI ASUMI RASPUNDEREA?Dar "statul" isi asuma raspunderea pentru ceva?Si-a asumat cineva raspunderea pentru mortii de la Colectiv?Dar pentru bebelusii din Arges morti de SHU?Si pana la urma cine e "statul"?Raspunde Bodog , Tudose ,Dragnea sau altcineva penal sau civil daca copilul tau pateste ceva dupa vaccin?Si daca ti l-ai vaccinat de ce te temi de cei nevaccinati?N-ar trebui sa fie protejat de vaccin?Sau vaccinul nu mai e asa eficient cum te-au pacalit doctorii?Cat despre riscatul vietii copilului e de ajuns sa citesti in prospectul unui vaccin efectele adverse ca paralizia , encefalita , sindromul mortii subite etc , ca sa vezi cu ce te joci.
     • +1 (3 voturi)    
      Citeste proiectul de lege (Joi, 10 august 2017, 14:47)

      Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui pag

      Citeste proiectul de lege si o sa vezi ca te obliga.
      • +2 (2 voturi)    
       Comentarii moderate (Joi, 10 august 2017, 16:52)

       Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

       Acum cateva saptamani cand am trimis un comentariu si nu a aparut pe site, am zis ca e o intamplare. Azi vad ca intamplarea se repeta.
       Eram sceptic cand spuneau altii ca nu sunteti obiectivi si aveti, de fapt, o agenda, dar nu am crezut. Acum ii cred.
       Opiniile care nu va convin, cu argumente si idei mai dificile nu apar deloc pe site.
       Ce sa zic, asa guvern, asa presa...
     • 0 (4 voturi)    
      mortalitatea in asa zisele cauze (Joi, 10 august 2017, 16:13)

      pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui pag

      de nevaccinare este concurenta cu alte stari patologice care au avut influente majoritare fata de virus. conditiile precare de igiena atit in familie cat si in mediul lor social a facut sa aiba un sistem imunitar slab care i-a facut victime. vaccinul disponibil pe piata romaneasca e proiectat pe alta tulpina decat virusul infestat. sa le explici dta copiilor alora de ce au trait in saracie si mizerie la 30 de ani de guvernare socialistoida cu apucaturi totalitare. dta ai adus in discutie amplitudinea proprie profesionala nu eu m-am laudat cu diploma, reciteste-ti propriul post. desi acum o dai ca nu mai sunt relevante. nu intelegi nimic din biologie. inchipuieti ca tehnologia antibiotic este similara cu cea antivirus, la scara diferita dar abordarea sistematica e aceiasi.
      si statul te obliga sa iti vaccinezi copilul. aici deja esti psdist deoarece ai acelasi stil propagandistic. parca esti dragnea si tudorel toader la invartitul cuvintelor. comsimtamantul prezumat e un viol cum zicea unu mai sus iar in tari normale deja statul era atacat in instanta de toti avocatii. pt copilul meu imi asum raspunderea, al cresc al iubesc si incerc sa-l fac om sa gindeasca cu capul lui nu cu propaganda. sa nu poarte statul grija copilului meu ca nu al vaccinez. sa se ocupe cu un sistem de invatamant viabil, sa asigure profesori competenti, medici calificati, curatenie in spitale, in orase, politicieni cinstiti etc.
      clar nu ai copii din ce ai scris ca daca aveai stiai care sunt provocarile familiei. satul nu plateste nici un tratament al copiilor mei. copilul meu era sa moara de la vaccin si am dat mita la doctori sa-l salveze, am platit vaccinul ala obligatoriu si gratuit care mi l-a bagat in spital. vii tu sa imi dai lectii juridice comunistoide.
     • 0 (0 voturi)    
      Incearca sa gandesti (Vineri, 11 august 2017, 13:13)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pag

      Cu ce au gresit cei carora le-a murit copilul FATA DE TINE? Cu ce te-au prejudiciat pe tine sau pe stat? Ce contributie ai avut tu sau statul la conceperea si cresterea copilului altcuiva? Deci ce raspundere ar trebui sa aiba parintii FATA DE TINE? Sau fata de stat?

      De ce plateste statul tratamentul copiilor care mananca zahar, fast food, care sunt obezi, care au parinti care fumeaza si beau, care beau bauturi carbo gazoase, etc etc etc Toate astea se pot preveni.

      Ce ai platit tu sau statul pentru copiii care mor in spitale? Numai rujeola conteaza? Ti-ai asumat tu sau statul vreo raspundere?

      De unde stii tu ca cei 30 de copii au murit de rujeola? De unde stii cat ar mai fi trait? Cam toti aveau deja boli grave.

      De unde stii tu cum au fost infestati?
    • +1 (5 voturi)    
     Eu (Joi, 10 august 2017, 14:32)

     dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

     Stimata sau stimate, eu te-as obliga sa-ti vaccinezi copiii. De fapt, mi s-ar parea normal sa ti-i vaccinezi, in primul rand pentru ei, si-n al doilea rand, pentru ca, nefiind vaccinati, in momentul in care fac boala, o raspandesc si unor copii ca ai mei, care inca nu au implinit varsta vaccinarii. Atat as vrea sa intelegeti dvs. si toti sustinatorii antivaccinarii, de dele mai multe ori informati de pe Internet, unde, apropos, consultarea adevaratelor surse costa. Si ca paranteza, da, avem studii superioare amandoi, traiam la oras, avem serviciu si apa calda si ne vaccinam copiii. Avem 2. Si sa mai stiti ca mama nu trebuie sa devina casnica dupa 2 ani. Iar legatura tatalui cu copiii este foarte puternica si importanta. Da, mai sunt si unii care-si trimit copiii la gradinita, sa socializeze, sa invete sa se joace cu alti copii, etc. Ce ziciti?!
     • +4 (4 voturi)    
      Obligatoriu pentru toti (Joi, 10 august 2017, 16:25)

      Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui dealucaragiale

      Daca tot esti atat de sigur ca cei nevaccinati provoaca inbolnavirile tuturor celorlalti, tu de ce nu te vaccinezi cu toate vaccinurile existente pe piata acum? Crezi ca ai toti anticorpii deja? Nu crezi ca daca te imbolnavesti si tu, o sa-ti imbolnavesti copiii care nu au inca varsta de vaccinare pentru anumite vaccinuri?
      Sau e mai simplu sa vorbim despre copiii altora, nevaccinati, fara sa ne uitam la noi insine?
      Daca ai fi citit legea, ai fi observat ca in forma finala nu se mai vorbeste de vaccinarea obligatorie a adultilor. De ce crezi? Pentru ca si-au dat seama ca e imposibil sa fortezi toata populatia unei tari sa se vaccineze. E mult mai usor sa dai in copii si sa obligi parintii sa faca drumuri inutile la diferite comisii, apoi sa-i amendezi si, eventual, sa-i decazi din drepturile parintesti.
      Tu chiar crezi ca toti adultii din tara asta au anticorpii tusei convulsive? Sau oreionului? Sa fim seriosi si sa gandim putin inainte de a comenta si a acuza toti copiii nevaccinati, cum ca ei ar fi cauza epidemiei. Adultii ce au? Sunt mai cu mot?
     • +4 (4 voturi)    
      a fost vaccinat (Joi, 10 august 2017, 16:31)

      pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui dealucaragiale

      si era sa moara. de aia nu mai vreau vaccin. si m-am informat in acest caz mai mult decat dvs. s-a ales pt el cu alergii multiple si acum e pe tratament pe viata. vrei sa imi decontezi vreun medicament poate? ca sa fii folositor? iti mai dau adrese si a altor parinti cu aceleasi rezultate in urma vaccinurilor ca sa te faci util daca tot ai deschis subiectul. costul surselor pe internet ... :))))) si in al doilea rand tulpina infestata in ro a fost adusa de copii ce se plimba din italia incoace si inapoi ca ei au bani si disponibilitate la excursii prelungite. nu a fost adusa de adulti care sunt niste virgini virusatici si imuni pt persoane ca dta ce traiesti la oras si ai apa calda si studii de studi dar nu ai aflat inca ca imunitatea indusa de vaccin dispare in max 10 ani. ca daca ai fi umblat putin prin lumea civilizata ai fi citit pe toti stalpii reclame cu boost your imune sys against flu and others. si te-ai fi prins ca adultii sunt purtatori majoritari ai virusurilor... eu nu sunt sustinator al antivacinarii ci al antiobligativitatii. cea ce e o mare diferenta dar totodata spune totul despre nivelul de intelegere si urmarire a subiectului de dvs. qed. da legatura tatalui cu copilul este atit de puternica ca avem toate abandonurile aste familiale, mame singure la limita saraciei si alte belele pe care dvs din bula in care traiti nu le vedeti. nu e necesara o lege a vaccinarii. e necesara o societate normala unde parinti pot din munca cinstita sa isi intretina familia decent. atunci copii nu se vor imbolnavi nici de virus nici de diabet nici de cancer. asta zic.
  • +1 (9 voturi)    
   . (Joi, 10 august 2017, 12:02)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   Mai spune-mi si mie cati medici din lumea asta sunt impotriva vaccinarii? 1% ? Pe ce argumente stiintifice te bazezi cand spui ca vaccinurile iti risca viata copilului? Cum sa-ti explic eu tie...Noi ca si oameni am evoluat in special datorita faptului ca fiecare s-a specializat. Unele persoane se specializasera pe vanatoare, altele pe facut arme, altele pe agricultura etc. Aceste persoane au inceput sa faca schimbri de produse si astfel toti erau mai fericiti si mai prosperi. Cel care confectiona arme doar asta facea si clar o facea mult mai bine decat cel care le folosea (vanatorul).
   Revenind, in prezent avem ingineri care construiesc cladiri, poduri etc. Avem doctori care cerceteaza si se ocupa de sanatatea noastra. Sunteti niste ipocriti cand spuneti ca vaccinurile (rezultatul studiilor de zeci de ani de catre oameni in domeniu) sunt nasoale si etc. De ce nu faci acelasi lucru cand traversezi un pod sau cand te pui la somn in apartamentul de la etajul 4? Atunci nu iti faci probleme ca poate inginerul care a proiectat podul sau structura de rezistenta a imobilului in care locuiesti a gresit? Si culmea ca astfel de dezastre sau mai intamplat (exista blocuri prabusite, poduri prabusite si etc). Intr-adevar sunt oameni care gresesc iar greselile lor costa apoi vietile altor oameni dar asta este societatea in care traim. Trebuie sa avem incredere ca inginerul a proiectat bine podul sau masina cu care calatorim la fel cum trebuie sa avem incredere si ca studiile pentru utilitatea vaccinurilor sunt corecte (si pentru asta putem sa aruncam o privire si in istorie sa vedem cate vieti au fost salvate prin vaccinare).
   Oricum, in concluzie, eu am sa merg pe mana oamenilor care au studiat zeci de ani utilitatea vaccinari si nu am sa o ascult pe Olivia Steer sau nu mai stiu eu ce celebritate care isi cauta popularitate.
   • +3 (9 voturi)    
    raspundere si alternativa (Joi, 10 august 2017, 13:21)

    rodionvalentin [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

    Poti sa mergi pe mana cui vrei , dar conteaza sa ai de ales.Nu te obliga nimeni sa traversezi un pod daca nu ai incredere ca e ok.Potigasi un alt drum.Cat despre vaccinare intreaba-te de ce nu raspund penal sau civil pentru siguranta produselor lor firmele producatoare de vaccinuri ?Constructorul podului de care vorbeai raspunde penal sau civil de siguranta celor ce-l traverseaza?
    • 0 (8 voturi)    
     Sigur (Joi, 10 august 2017, 14:25)

     Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui rodionvalentin

     Da, inteleg ce vrei sa spui atunci cand ma lasi sa aleg daca traversez un pod si acord increderea inginerului care l-a construit. Situatia este diferita cu vaccinurile pentru ca tu, cel care nu iti vaccinezi copilul, afectezi si alte persoane din societate cu aceasta decizie. Daca ai trai intr-o padure ai putea sa fii liber sa faci ce vrei cu viata ta (putin discutabil cu privire la deciziile pe care le iei pentru viata copiilor tai). Oricum ideea este ca mi se pare normal ca acei copii care nu sunt vaccinati sa nu aibe voie in scoli si gradinite. Este exact ca si atunci cand te imbolnavesti de o raceala si stai acasa si pentru ca te simti rau dar in special ca sa nu-i imbolnavesti si pe celalalti.
     Daca traiesti intr-o societate te supui regulilor ei altfel esti liber sa mergi in padure. Nu te obliga nimeni sa faci parte din acea societate si te rugam sa nu vii sa ne cauzezi probleme.
     La fel cum voi tot spuneti ca acei copii care au murit de rujeola aveau defapt si alte complicatii, la fel putem spune si noi ca acele cazuri de autism in urma vaccinarii sunt doar coincidente si ca nu exista o legatura concreta. Vezi tu, problema este ca organismul uman nu e o stiinta exacta, nu suntem calculatoare sa se stie exact ca o anumita actiune asuprea unei componente a cauzat defectarea ei.
     Totusi ceea ce avem sunt statisticile si istoria chestii care scot clar in evidenta efectele benefice ale vaccinarii.
     • +2 (10 voturi)    
      care statistici? (Joi, 10 august 2017, 14:52)

      rodionvalentin [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      Dar daca sunt vaccinati si bolnavi de boala pentru care s-au vaccinat trebuie sa aiba acces in gradinita sau in scoala?Bolnavi sau nu , daca sunt vaccinati e ok , nu mai intereseaza pe nimeni , nu?Ce conteaza ca cei nevaccinati sunt perfect sanatosi?N-au ce cauta in scoala. sau in gradinita.Si daca sunt vaccinati copiii si teoretic protejati de ce se mai tem de cei nevaccinati?Nu cumva pt ca vaccinul in afara toxicitatii lui e cam apa de ploaie ca eficienta?Care statistici?Alea fabricate de companiile farma?Care istorie?Aia in care se spune la tv ca au murit copiii de rujeola dar nu se sufla o vorba despre ce afectiuni grave aveau cei care au murit?
     • -1 (7 voturi)    
      nu prea sigur (Joi, 10 august 2017, 15:04)

      rodionvalentin [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      te citez "problema este ca organismul uman nu e o stiinta exacta".Pai daca "nu e o stiinta exacta " de unde stii exact ca amalgamul de toxine din vaccin face bine?Problema de fapt ar trebui pusa in felul urmator: ce toxina sau combinatie de toxine din componenta vaccinurilor si in ce cantitati produce efectele secundare grave pe care le-au avut unii copii?Cum am putea elimina aceasta sau aceste componente din compozitia vaccinului?Cum am putea face niste studii obiective vaccinati versus nevaccinati?Cum am putea verifica ca in fiola de vaccin exista doar ceea ce este trecut pe hartie ?Cum am putea face sa raspunda de calitatea si efectele secundare firma producatoare si nu "statul" adica tot noi?Atata timp cat vaccinul contine niste otravuri care luate individual sunt letale sau carcinogene nu se poate ca amestecul acestora sa fie sigur d.p.d.v al sanatatii.Si atata timp cat este promovat de penalii tarii , oameni cu o reputatie in societate mai mult decat indoielnica mi-e greu sa cred ca este urmarit binele copiilor nostri.Poate al copiilor lor.
     • +1 (7 voturi)    
      Gândirea ciudată mai au adepții... (Joi, 10 august 2017, 16:12)

      altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      religiei alopate de rit neo-vaccinal.

      ”Oricum ideea este ca mi se pare normal ca acei copii care nu sunt vaccinati sa nu aibe voie in scoli si gradinite. Este exact ca si atunci cand te imbolnavesti de o raceala si stai acasa si pentru ca te simti rau dar in special ca sa nu-i imbolnavesti si pe celalalti.”

      Este normal ca o persoană care s-a îmbolnăvit de-o boală contagioasă să se supună regulilor carantinei. Iar faptul că acea persoană este sau nu este vaccinată nu are nicio relevanță (atât vaccinații, cât și nevaccinații se pot îmbolnăvi).

      Însă să restricionezi accesul în colectivitate unui copil nevaccinat care nu prezintă nicio urmă de boală din motive strict doctrinale nu are nicio logică. Dacă acel copil este sănătos ce te freacă pe dumneata menta că acela este/nu este vaccinat?! De ce să-l pedepsești? Cumva pentru că nu a plătit Taxa de Protecție impusă de companiile farmaceutice?! Sau pentru că nu s-a închinat cu reverență și sfială la poalele Dogmei Vaccinării, vaca sfântă a medicinii alopate?!
      • -3 (3 voturi)    
       Doamne (Joi, 10 august 2017, 17:08)

       Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

       Bai dar voi sunteti chiar ignoranti si cred ca nu aveti niciun gram de logica.

       In primul rand este vorba de preventie - o chestie care noua ca si natie ne lipseste cu desavarsire. Este mult mai ieftin, eficient si mai putin riscant sa previi decat sa tratezi.
       Apoi, gradinita/scoala este un colectiv in care au acces sute de copii zilnic da? Folosesc aceleasi jucarii, aceleasi bai etc etc. Degeaba copilul tau e sanatos azi pentru ca maine daca ia virusul de la copiii de la bloc sau copiii prietenilor tai anti-vaxeri, va duce virusul si la scoala/gradinita da?Ca doar nu vezi instant ca are rujeola sau nu ca sa-l tii acasa.
       Efectul este clar multiplicator! Pentru ca dupa ce ii infecteaza pe copiii de la scoala acei copii vor infecta pe alti copii din cartier care vor duce virusul la alte scoli din oras. Si uite asa se face o epidemie.

       Apoi tinand cont ca vaccinul nu functioneaza 100% (adica nu toti cei vaccinati sunt imuni) si tinand cont ca poate unii copii au in acel moment si alte probleme de sanatate, se ajunge la complicatii si astfel 3 copii din 1000 ajung sa moara din cauza rujeolei si a complicatiilor pe care le fac.

       Acum, incearca sa-ti imaginezi (daca ai un gram de inteligenta) cum ar fi ca 100% din oameni sa fie vaccinati. Unde s-ar mai dezvolta virusul? Efectiv virusul ar disparea de pe fata pamantului pentru ca nu ar mai avea unde sa se multiplice. Sigur ca ar fi poate 1% din cei vaccinati la care vaccinul nu a functionat si ar putea sa ia virusul, dar tinand cont de incidenta extrem de redusa a virusului sansele scad enorm de mult.

       Am avut de curand epidemia de ebola pentru care nu au existat vaccinuri. S-au facut eforturi internationale pentru a o tine sub control! In schimb daca exista un vaccin, pur si simplu le dadea vaccinul tuturor oamenilor din acea zona astfel incat virusul nu mai avea gazde si deci nu mai avea unde sa se raspandeasca.
      • -3 (3 voturi)    
       continuare... (Joi, 10 august 2017, 17:14)

       Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

       Tu cred ca nu intelegi cum functioneaza lumea biologica si nu intelegi ca la fiecare multiplicare a virusurilor vine la pachet cu riscul unei mutatii genetice prin care virusul poate primeste capacitatea de a se transmite mai usor sau dobandeste rezistenta la anticorpii nostri sau devine mai agresiv sau etc etc.
       Prin nevaccinarea copiilor practic participati la raspandirea virusurilor si la posibilitatea unei mutatii genetice urate.
       Nici nu mai spun faptul ca luati niste decizii da a NU va proteja copiii, decizii care ii pot costa viata! NU aveti dreptul sa luati astfel de decizii!
       Sunt pentru obligativitate la fel cum e obligatorie si scoala da?
       Ori traiti in societate si va educati si vaccinati copiii ori mergeti si formati o alta societate intr-o padure si lasati-ne pe noi cu farmaciile cele rele si conspirationiste care au investit mii de ore de cercetare pentru a produce un vaccin pe care voi apoi sa-l refuzati pentru ca asa ati citit pe facebook de la nu stiu ce tampiti fara studii in domeniu.
     • +3 (3 voturi)    
      Unde-i logica? (Joi, 10 august 2017, 17:18)

      altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      De ce copilul meu nevaccinat, care este sănătos tun, este restricționat de la accesul în colectivitate, iar odrasla ta care colcăie de agenți patogeni contagioși după vaccinare poate să bănănâie fără nicio restricție oriunde vrea mușchiul lui?! Unde este logica???
     • 0 (0 voturi)    
      Vaccin contra lipsei acute de logica n-ai gasit? (Vineri, 11 august 2017, 12:47)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      "Oricum ideea este ca mi se pare normal ca acei copii care nu sunt vaccinati sa nu aibe voie in scoli si gradinite. Este exact ca si atunci cand te imbolnavesti de o raceala si stai acasa si pentru ca te simti rau dar in special ca sa nu-i imbolnavesti si pe celalalti."

      Echivalezi un copil BOLNAV cu un copil NEVACCINAT? Cand esti racit stai acasa PENTRU CA ESTI BOLNAV, geniule. E normal sa nu fie primiti copii BOLNAVI la gradinita sau la scoala. Dar nevaccinarea nu e o boala. Cei vaccinati nu se mai imbolnavesc niciodata de nimic? Nu pot fi purtatori de boli?

      "Nu te obliga nimeni sa faci parte din acea societate si te rugam sa nu vii sa ne cauzezi probleme. "

      Ultima oara cand am verificat nu era societatea ma-tii si nu te numise nimeni pe tine reprezentantul ei.


      "La fel cum voi tot spuneti ca acei copii care au murit de rujeola aveau defapt si alte complicatii, la fel putem spune si noi ca acele cazuri de autism in urma vaccinarii sunt doar coincidente si ca nu exista o legatura concreta."

      Nu spunem "noi", inteligentule, e diagnosticul MEDICILOR. Nu, nu puteti spune si "voi" la fel. Si nu te obliga nimeni pe tine sa nu te vaccinezi. Iar aiurezi. Si reflexele astea de personalitate multipla ("noi") sunt de domeniul psihiatriei.

      "Totusi ceea ce avem sunt statisticile si istoria chestii care scot clar in evidenta efectele benefice ale vaccinarii. "

      Deci zici ca medicina nu e o stiinta exacta, dar istoria da. Iar esti ignorant si faci corelatii false.
 • 0 (18 voturi)    
  Dragoste cu sila (Joi, 10 august 2017, 10:11)

  Arh. [utilizator]

  Multumim din suflet conducatorilor iubiti care au grija de coopiii patriei. Dar dragoste cu forta stim cu totii cum se numeste...
  #rezist
 • +1 (7 voturi)    
  Vaccinarea guvernantilor ? (Joi, 10 august 2017, 11:30)

  Breb [utilizator]

  Guvernul este o "colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii." ... pot fi facute publice adeverintele membrilor guvernului care dovedesc ca respectii guvernanti sunt vaccinati ?
  • +3 (3 voturi)    
   Ar trebui (Joi, 10 august 2017, 16:02)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui Breb

   sa fie vaccinati anticoruptie cu DNA si sa li se verifice din cand in cand imunitatea la coruptie cu SRI. Daca nu sunt imuni sa li se prescrie tratament de cativa ani la sanatoriul Jilava.
 • +1 (11 voturi)    
  prioritatea guvernului (Joi, 10 august 2017, 11:37)

  rodionvalentin [utilizator]

  Si putinii copii care se mai nasc trebuie otraviti obligatoriu cu vaccinuri.Asta-i prioritatea criminalilor din guvern , nu alocatii mai mari, nu stimularea natalitatii , nu educatia , nu locuri de munca.Vor ca cei ce se mai nasc sa fie bolnavi si prosti , clienti fideli pentru industria farmaceutica si masa de manevra oarba pentru mafia politica.Ce vedeti in jurul vostru se numeste exterminare poporului roman.Vanarea si otravirea copiilor laolalta cu amendarea si decadere din drepturi a parintilor inseamna exterminarea noastra ca popor.Nu stiu cine ne "iubeste" atat de mult, dar daca nu ne opunem acum nu vom mai exista ca natiune.
  • -1 (9 voturi)    
   Iar ai scapat (Joi, 10 august 2017, 12:23)

   pag [utilizator] i-a raspuns lui rodionvalentin

   de la numarul 9? Erai coleg de celula cu Vadim poate?
   Vaccinarea obligatorie se face de cateva zeci de ani. Dupa cum vezi inca suntem aici. Ba chiar am fost si lipsiti de epidemiile pentru care s-au facut vaccinurile.
   Mai nou avem epidemie de rujeola. Oare de ce? (Olivia Steer, hai, zi-le tata cum numai tu stii)
   • -1 (9 voturi)    
    minti (Joi, 10 august 2017, 13:16)

    rodionvalentin [utilizator] i-a raspuns lui pag

    Vaccinarea n-a fost niciodata obligatorie.Asa mint doctorii persoanele naive care isi duc de buna voie copiii la seringa cu otrava.Dar despre epidemia de cancere juvenile , de autism , de intolerante alimentare ce poti sa ne spui?Ai vizitat vreodata o sectie de spital de copii bolnavi de cancer sau leucemie?Ai fost intr-un centru de autisti?Ai vorbit cu parintii sa afli potentialele cauze ale bolii?Vad ca despre spitalul 9 stii multe.Esti doctor acolo sau pacient?
    • +4 (6 voturi)    
     pag e un postac (Joi, 10 august 2017, 16:34)

     pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui rodionvalentin

     initial am crezut ca e vre-un parinte. dar nu are copii. urmareste-i posturile si ai sa te prinzi. postaci psdisti care nu pot sa caste gura la accize si alte belele psdiste si se dau in stamba la vaccine.
 • +3 (9 voturi)    
  De ce hepatita B? (Joi, 10 august 2017, 16:05)

  ACP [utilizator]

  Vaccinul respectiv e asociat cu o gramada de dizabilitati pentru sistemul nervos cum ar fi scleroza multipa. In al doilea rand nu are nici un beneficiu. E clar data ca sa fie dat. Aici e mana companiilor farmaceutice.
 • +3 (9 voturi)    
  Kids farms! (Joi, 10 august 2017, 16:33)

  DrInOrice [utilizator]

  Genial, sa nu uitam sa multumim si prea-putin interesatului in contracte farmaceutice Vlad Mixich, care a scuipat niste business viclean si pe hotnews.
  Succes parintilor care cred ca vaccinurile tin loc de igiena, de despaduchere, de gandaci in casa si mancare proasta.
  Si, desigur, la mai mare! Antibiotice si antinevralgice la fiecare intrare in scoala, precum si dezinfectante apa de ploaie obligatorii in ghiozdanele.
  Bravo Romania
 • +3 (3 voturi)    
  psdisti reesapati in sustinatori ai vaccinurilor (Joi, 10 august 2017, 16:51)

  pb80tm [utilizator]

  hn a devenit forumul unde postacii psdisti s-au transformat in sustinatori ai cauzei obligativitatii vaccinului. dupa cateva schimburi de replici iti dai seama de asta. marea masa de mame se uita la acest razboi al exitpolurilor si nu stiu daca e corect sa obligi pe cineva la vaccinare SI nu stiu inca daca vaccinarea e char atit de benefica pe cum se lauda. e benefica o sa va confirme toti care va vor binele. o sa se creeze un vaccin antisaracie, antiprosteala in educatie, anti amenzi, antimizerie si anticeamai mare rata de mortalitate in spitale din ue, anti acciza, antitva si anti ce vreti voi. dovada e nivelul de trai si bunastare in care va lafaiti de 30 de ani.
 • +1 (3 voturi)    
  Natie de neghiobi.... (Joi, 10 august 2017, 22:13)

  Games_of_RO [utilizator]

  Romania prezent si viitor...
  -educatie pentru sanatate in randul romanilor = 0
  -program national de educatie pentru sanatate= 0
  -igiena romanilor - clar in coada clasamentului
  -medicii de familie - iti dau un pumn de medicamente si te trimit la farmacia x ca doar iti da talonul cu reducere 10%.
  - de sistemul medical ce sa mai spun ca doar il stiti cu totii...

  Iar toate astea ce genereaza ???!!!! multee multee farmacii pe mp.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by