Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotarare prin care absolventii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) si la examenul national de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare.

Sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de Bacalaureat 2017.

Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolventi de clasa a XII-a care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolventi de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

Sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal.