Atat statul roman cat si statul chinez isi doresc ca negocierile privind constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda sa se finalizeze pana la sfarsitul anului, a scris ministrul Energiei, Toma Petcu, marti, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

"M-am intalnit astazi cu Excelenta sa Ambasadorul Chinei Xu Feihong si am discutat despre proiectele strategice din domeniul energiei, in care tarile noastre sunt partenere. Discutia a fost una pragmatica si in detaliu iar concluzia una foarte buna pentru ambele state: atat statul roman, cat si statul chinez, isi doresc ca negocierile in cazul constructiei Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. Am gasit aceeasi abordare, in sensul accelerarii negocierilor, si in cazul termocentralei de la Rovinari dar si interesul Chinei pentru reluarea discutiilor privind centrala Tarnita", a precizat Toma Petcu.

Executivul a adoptat in data de 13 iulie 2017 un Memorandum privind construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, ce reprezinta cadrul general cu privire la conditiile continuarii negocierilor cu China General Nuclear Power Corporation privind Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda.