Controlul Inspectiei Judiciare la Parchetul General, inclusiv la DNA, a fost prelungit din ordiul inspectorului-sef pana pe 25 august din cauza valumului mare de activitate care urmeaza sa fie verificat, a declarat HotNews Alin Alexandru purtator de cuvant al Inspectiei Judiciare.

Dupa termenul de 25 august urmeaza redactarea raportului, care se va finaliza in jurul datei de 15 septembrie.

Conform procedurii, apoi raportul va fi inaintat conducerii Inspectiei Judiciare si va fi transmis Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pana pe 6 octombrie, a mai spus sursa citata, care a precizat ca termenele sunt maximale.

Amintim ca in urma cu doar o zi ministrul justitiei, Tudorel Toader, cel care a solicitat controlul, spunea ca aceste verificari ar putea fi finalizate pe 11 august.

Planul de control la parchete anuntat pe 4 iulie de Inspectia Judiciara:

Tot pe 4 iulie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, spunea ca ca asteapta controlul Inspectiei Judiciare, aratand ca la DNA au fost efectuate, din ianuarie 2016, peste 126 de verificari pe chestiuni punctuale si controale tematice si ca nu s-au constatat ilegalitati.