Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, ca, din informatiile pe care le are, controlul Inspectiei Judiciare cu privire la activitatea Ministerului Public va fi finalizat pe data de 11 august, informeaza News.ro.

"Dupa graficul pe care eu l-am primit, cred ca pe data de 11 august ar trebui sa se incheie Inspectia Judiciara. Aici revin cu o precizare: Ministrul Justitiei are doua cai de a face un control de fond la Ministerul Public. Pe de o parte, el, ministrul, prin ordin sa numeasca procurorii, obiectivele controlului si graficul. O alta procedura la care eu am apelat a fost aceea de a ma adresa Inspectiei Judiciare, solicitand ca in planul lor de masuri sa aiba un astfel de audit", a spus el.

Ministrul a subliniat ca acest grafic a fost stabilit de Inspectia Judiciara, alaturi de obiectivele controlului, si nu de catre el.

"Eu nu am facut decat scrisoarea de solicitare a controlului de fond, care nu fusese facut de 10 ani de zile. Eu am auzit ca au fost 176 de controale, dar sunt din alea, punctuale", a spus Toader.